Els “Matins a la Panera” atansen al públic les arts visuals contemporànies

La Panera ha iniciat un cicle de sessions formatives, que es faran fins al maig, per introduir a un públic no especialitzat algunes claus de l’art contemporani dels s. XX i XXI

El Centre d’Art La Panera ha presentat aquest dijous el programa de formació “Matins a La Panera” que pretén atansar al públic les arts visuals contemporànies. Es tracta d’una iniciativa que ha programat diverses sessions formatives fins al mes de maig de 2020, que faran una aproximació a les arts visuals dels segles XX i XXI. D’aquesta manera, es vol introduir a un públic no especialitzat algunes claus de l’art contemporani.

L’apropament es farà a partir de les obres dels artistes que es presenten en les mostres d’espais i centres d’art de l’entorn, com són els que conformen la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual forma part Centre d’Art la Panera; institucions públiques com l’Institut d’Estudis Ilerdencs o fundacions com Sorigué.

Les sessions seran mensuals i aniran a càrrec d’artistes, comissaris o gestors culturals. La primera, la d’aquest dijous, ha servit per presentar el curs 2019-20 i el programa d’activitats. La directora de La Panera, Cèlia del Diego, i la responsable d’Educació i Programes públics del centre, Roser Sanjuan, han fet la introducció a les matinals.

Les accions previstes per aquest mes de novembres són:

-14-15/11 De les 10 h a les 12 h: Acció. Taller de creació de micro narracions sonores. A càrrec de l’artista Laura Romero, al Centre d’Art la Panera.

-23/11 De les 12 h a les 14 h: 11a Biennal d’Art Leandre Cristòfol. Visita comentada de la Biennal Leandre Cristòfol, a càrrec dels seus comissaris Cèlia del Diego i David Armengol, al Centre d’Art la Panera. Inscripcions: rsanjuan@paeria.cat / 973262185.

-28/11 De les 10 h a les 12 h: Art+Pedagogia. Apunts sobre la impossibilitat sobre la imatge del món. Amb l’artista Roc Domingo i una de les comissàries de la mostra, la Dra. Glòria Jové. A continuació presentació del projecte intervencions artístiques a La Perruqueria HoHo, a l’Institut Estudis Ilerdencs (IEI) i la Perruqueria HoHo.