Els infants d’Estiu de Joc aprofundeixen en el coneixement dels cinc sentits

Estiu de Joc és un recurs de lleure de la Paeria adreçat als infants d’entre 3 i 11 anys

Els nens i nenes que participen a l’Estiu de Joc han treballat, en aquesta quinzena, el coneixement dels cinc sentits a través de diverses activitats i sortides en què s’ha fomentat la curiositat i la motivació dels infants cap a l’exploració del medi, tallers per reconèixer gustos i textures i activitats per estimular la capacitat sensorial dels infants com a base del seu desenvolupament. En concret, les activitats que s’han dut a terme han estat relacionades amb jocs de reconeixement dels companys/es a través de la veu, el tacte, les ombres, l’olor, un escape room, una gimcana amb diferents proves sobre els sentits, sortides a La Mitjana i al Museu de l’Aigua per exercitar l’olor, l’oïda, el tacte… etcètera.

La regidora d’educació, Sandra Castro, ha destacat que l’educació és l’eix fonamental d’Estiu de Joc, Estiu de Petits i Esportmania i ha remarcat que aquestes propostes d’estiu de l’Ajuntament de Lleida ofereixen un programa d’oci i esbarjo de qualitat, alhora que afavoreixen la conciliació familiar.

El projecte ‘Estiu de Joc’ és un recurs de lleure adreçat a infants de 3 a 11 anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. El programa d’activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l’objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l’educació d’hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d’altres. Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d’interès i que inclou jocs, tallers d’expressió plàstica i música, entre d’altres propostes. Cada quinzena es treballa un Centre d’interès diferent, i totes les activitats, sortides i visites que es realitzen són al voltant de la temàtica escollida.