Els dies i les nits del Temple a Gardeny

Turisme de Lleida continua a l’agost amb la programació d’activitats, per a petits i grans, al Castell Templer. A més, els dilluns ofereix una visita guiada pel centre històric de Lleida per conèixer els seus principals atractius patrimonials, històrics i artístics

0
494

La temporada d’estiu que Turisme de Lleida ha preparat al Castell de Gardeny inclou activitats de dia i de nit per als visitants que vulguin conèixer aquest espai patrimonial des de diferents punts de vista. “La Poderosa Comanda de Gardeny” i “Templer per un dia o per una nit” conviden a visitar el monument, amb dinamització i degustació de productes de proximitat. Enguany, com a novetat, s’ha estrenat “Els Cavallets del Temple”, un taller infantil per atansar als nens i les nenes la història d’aquesta comunitat a través dels cavalls, la criança dels quals va esdevenir senyal d’identitat dels templers.

Les visites que s’han fet fins ara han rebut turistes d’arreu de l’estat, com Sevilla, Gijón, València o Vilassar de Mar, així com també de lleidatans i lleidatanes interessades en descobrir la petjada templera a la ciutat.

La programació d’estiu del Castell de Gardeny compta amb la col·laboració de Fruits de Ponent, Batalla Cafès, La Vella Caravana, Forn i Pastisseria Llaràs i Nomon Turisme Cultural.

El Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple de Gardeny ha rebut prop de 5.000 visitants en els sis primers mesos de l’any, gairebé el doble que el mateix període de l’any passat, amb 2.791.

Els dilluns d’estiu, visites guiades pel centre històric

Turisme de Lleida ha programat per als dilluns de juliol i agost visites guiades pel centre històric de la ciutat amb la proposta “Petits Grans Racons”. El punt de sortida és la mateixa Oficina de Turisme, a les 11.30 h. La passejada per l’Eix permet veure les principals construccions històriques, patrimonials i artístiques. L’activitat s’emmarca en el conjunt d’accions que Turisme de Lleida ha preparat pel seu 20è aniversari.

S’ha de recordar també que a l’estiu circula diàriament el Bus Turístic, amb dues rutes diferents i amb servei nocturn a les 21 h i els divendres i dissabtes, fins les 22 h. El servei ofereix l’entrada gratuïta al Castell dels Templers de Gardeny i a l’Arborètum els matins d’estiu de dimarts a diumenge.

Per a més informació i per a inscripcions a les visites: Oficina de Turisme de Lleida, c/ Major, 31; al telèfon 973 700 319 o al correu electrònic a infoturisme@paeria.cat.

FER UN COMENTARI