Els concerts i la revetlla de les Festes de Tardor omplen de música el Centre Històric

Tremendos i Pastorets Rock, les estrelles de la Festa UA1, ho fan a la Plaça del Dipòsit, i Colors de Rumba, a la pista de la Panera

Els concerts de la Plaça del Dipòsit i la revetlla de la pista de la Panera han omplert de música la nit del Centre Històric amb motiu de les Festes de la Tardor.

El primer a pujar l’escenari del Pla de l’Aigua ha estat el grup Tremendos, que ha ofert un espectacle fresc, variat i ideal per a totes les festes, amb un repertori ple de cançons molt conegudes dels anys 80, 90 i 2000. Versions de Loquillo, Los Rebeldes, El Último de la Fila, Barricada, Fito y los Fitipaldis, AC/DC, Sopa de Cabra, Obrint Pas s’han escoltat amb les més actuals de Txarango, Els Catarres, La Pegatina o Strombers.

Tot seguit ha estat el torn de Pastorets Rock, la banda lleidatana formada fa gairebé 17 anys, que basa el seu repertori en temes més coneguts del cançoner popular català, adaptades amb ritmes i arranjaments típics dels patrons moderns com el funky, l’ska o el rock dur. Tot plegat amanit amb dosis d’humor.

Paral·lelament, la Pista de la Panera ha acollit la revetlla Colors de Rumba, la trobada de diferents músics de Lleida, que amb el flamenc com a nexe comú, busquen en les seves arrels l’expressió i el ‘duende’.

Però, a més del Centre Històric, la representació musical de les Festes de la Tardor també s’han manifestat avui en altres escenaris, com l’esplanada del pavelló municipal de Cappont, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Café del Teatre.

L’orquestra Panorama, la més espectacular de tot l’Estat pel seu nombre de músics i ballarins-acròbates, ha fet parada a Lleida aquest vespre amb el seu ‘Deluxe tour’. Una gira, amb més de 170 actuacions des del març fins al desembre, on actua Mario Álvarez, guanyador d’OT 2009.

Per altra part, el concert de Luar Na Lubre a l’Auditori ha dut fins a Lleida una de les bandes de referència de la música en l’àmbit estatal, que a més ha servit per presentar Ribeira Sacra, el disc recopilatori dels seus 30 anys de carrera.

Mentre, el Cafè del Teatre ha presentat una proposta diferent, la de Nobels, la jove formació provinent de París, formada per membres de Howlin, Jaws i Wave Chargers, amb el teclista Shorty Tom al capdavant, dirigint aquest salvatge directe carregat de garatge i fuzz.