Els Centres de Dia municipals amplien els seus serveis per a les persones grans

L’equipament de Magraners ha començat a funcionar els caps de setmana i el del Centre Històric ha posat en marxa el servei de menjador per a persones grans del barri i properament obrirà el servei de bugaderia

Els Centres de Dia municipals han ampliat els seus serveis per atendre les necessitats de l’activitat diària de les persones grans. La Paeria disposa actualment de dos centres, a Magraners i al Centre Històric. El de Magraners, amb 30 places -20 de les quals en conveni amb la Generalitat-, ha començat a prestar el servei també en caps de setmana. És una ampliació que s’ha incorporat davant la demanda dels usuaris i les usuàries de l’equipament. Igualment, el Centre de Santa Clara, al Centre Històric, obert l’estiu passat amb 20 places concertades, ha iniciat l’obertura del servei de menjador per a persones grans del barri, com ja fa el de Magraners -amb places disponibles per a veïns i veïnes grans de la zona-.

D’aqueta manera, a més de l’atenció a les persones residents, els Centres de Dia ofereixen altres serveis a l’abast de la població gran del barri, en funció de les necessitats de l’entorn. Una de les activitats que l’espai de Santa Clara té previst incorporar properament és el servei de bugaderia.

Les persones interessades en gaudir de les propostes dels centres s’han d’adreçar als Serveis Socials de la zona corresponent.

Centres de Dia

Els Centres de dia són serveis diürns i d’assistència a les activitats de la vida diària per a persones grans amb situacions de manca d’autonomia. La seva activitat permet oferir un ambient adequat i adaptat a les necessitats d’atenció de les persones i afavorir la recuperació i el manteniment de l’autonomia personal i social. El servei d’aquests equipaments fa la persona es mantingui en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions i proporciona suport a les famílies en l’atenció a les persones grans dependents.

Van adreçats a persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, i que veuen completada la seva atenció en el seu entorn social familiar.