El primer matinal de Lleida Street-Art, dedicat a les Dones

LleidaJove ofereix demà dissabte la primera acció dels 4 Matinals de Lleida Street Art programades en el marc de l’Agenda Jove. Aquesta primera matinal s’emmarca dins la celebració del Dia Internacional de les Dones i es dedicarà a aquest motiu. El grup de joves Lleida Street Art s’encarregaran del projecte, guiats de la mà de Blai Baules i Francesca Vasile, de CactusSoup Estudi Creatiu, que han dissenyat la proposta.

En aquest cas l’obra lluirà a la façana exterior del Casal de Dona, a la plaça dels Fanalets de Sant Jaume, amb una imatge que identifica la Dona i visualitza paraules que tenen un valor especial dins del moviment feminista i de reivindicació dels drets de les dones. Serà un mural artístic participatiu, que es farà al matí, de 10 a 14 h. Aquest matinal està finançat amb càrrec als crèdits que els ajuntaments han rebut del Ministeri de la Presidència, Relacions amb els Corts i Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i s’ha dut a terme en col·laboració amb el Casal de la Dona, de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, i de LleidaJove, Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions.

Un cop al mes els i les joves es reuniran per fer murals artístics participatius, per tal de contribuir a decorar i dignificar carrers, solars i places de la ciutat amb propostes artístiques i d’avantguarda. En aquestes quedades mensuals es pintaran diferents espais, amb artistes locals del món del grafit i de l’art urbà que conduiran les accions.