El pare del nadó agredit admet que el va “llençar” al llit perquè plorava

L'acusat ja havia estat denunciat en tres ocasions per violència masclista, l'any 2008, 2012 i 2018

Pla general de la façana dels jutjats de Lleida. CEDIDA

L’home de 39 anys i veí de Lleida que es troba en presó preventiva acusat d’haver maltractat al seu fill de menys d’un any va admetre durant la investigació que havia “llençat” el nadó al llit, ja que no parava de plorar. Aquesta declaració la va intentar rectificar de manera immediata matisant que no era “llençar” sinó “deixar”, però aquest fet el va ficar sota sospita als investigadors, que tenien clar, des d’un primer moment, que les lesions que presentava el nadó eren compatibles amb ser víctima per maltractaments.

Aquestes informacions consten a l’auto dictat ahir per l’Audiència de Lleida, el qual rebutja l’excarceració de l’acusat, com ha sol·licitat la seva defensa, ja que consideren que hi ha un elevat risc de fuga i que la presó preventiva està “justificada” per la gravetat del delicte i l’elevada pena a la qual s’enfronta.

L’acusat va reconèixer que quan la criatura plorava i no la podia calmar es ficava nerviós. Cal recordar que l’acusat ja havia estat denunciat tres cops per violència masclista, el 2008 i el 2012 que no van arribar a judici, i una el 2018 a la mare del menor, que si va arribar a judici.

L’informe de la Vall d’Hebron senyalava que el nadó presentava diversos hematomes i lesions, com la clavícula fracturada. En el moment dels fets, el dia 13 d’agost, el nadó només tenia 11 dies de vida.