El Parc Científic Agrolimentari de Lleida nomena Miquel Aran com a nou gerent

El PCiTAL va tancar el 2017 amb 131 empreses, que donen feina a 1.800 treballadors i tenen una facturació conjunta de 151,5 MEUR

0
401

El president del consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCITAL) i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat aquest dimarts el nomenament de Miquel Aran com a nou gerent d’aquest ens, després de superar el procés de selecció per substituir l’anterior responsable del parc lleidatà, Josep Clotet, que s’ha jubilat. Després de la reunió del consell d’administració del parc científic de Lleida, Ros assenyalat que el procés seguit per escollir el nou gerent ha estat “totalment objectiu”, a partir del currículum i les entrevistes dels aspirants. En total, hi havia nou candidats, dels quals set complien els requisits fixats i quatre van superar el tall fins arribar a l’entrevista final. L’alcalde de Lleida ha destacat l’experiència de Miquel Aran en l’àmbit de la transferència de coneixement i la gestió de la recerca i la innovació. Altrament, el PCiTAL va tancar el 2017 amb 131 empreses, que donen feina a 1.800 treballadors i tenen una facturació conjunta de 151,5 milions d’euros.
Miquel Aran, que s’incorporarà al seu lloc de treball el pròxim 1 de setembre, és enginyer agrònom especialitzat en Fitotècnia i té un màster en Ciències del Sòl. Té experiència en la transferència de coneixement i gestió de la recerca i innovació en el món agroalimentari, ha assenyalat Ros, qui ha destacat que aquests “són aspectes bàsics per gestionar un parc com el de Gardeny”. “La captació de noves empreses serà una de les seves principals tasques, junt amb la gestió econòmica del consorci, que seguirà la línia fixada per Clotet”, ha afegit l’alcalde. El vicepresident del consorci rector de la UdL, Roberto Fernández, ha ressaltat també el bagatge i l’experiència d’Aran en projectes internacionals.

D’altra banda, el consell d’administració del Parc Científic ha analitzat les dades de la memòria de l’any 2017, que mostren que a final d’any el PCiTAL comptava amb 131 empreses, setze més que un any abans, 1.800 treballadors i una facturació conjunta de 151,5 milions d’euros. “Crec que l’impacte del Parc a la ciutat i a la província de Lleida és molt clar només amb aquests tres ràtios”, ha afirmat l’alcalde Ros

Finalment, durant la reunió del consell d’administració també s’ha acordat nomenar director del Jardí Botànic Font i Quer-Arborètum a Josep Antoni Conesa, que fins ara feia tasques de director científic.

FER UN COMENTARI