El Museu del Clima i la Ciència interessa els estudiants d’arquitectura italians

Una expedició de la Universitat de Cagliari visita l’obra de Toni Gironès

Un grup de 40 estudiants i professors de la Facultat d’Arquitectura de Cagliari (Sardenya) han visitat aquest diumenge el Museu del Clima i de la Ciència, interessats per conèixer l’espai obra de Toni Gironès.

Durant la visita, s’ha atès el grup de visitants italians i se’ls ha acompanyat per tot l’entorn del parc, aquests han mostrat el seu interès per conèixer tant l’espai arquitectònic i la seva integració en el medi com en l’espai Joan Oró i les activitats que es desenvolupen en el complex.

Els estudiants i professors han escollit la visita al Museu del Clima atrets per l’obra de Toni Gironès, arquitecte que ha estat impartint docència a Itàlia, i han aprofitat el viatge a Lleida per visitar una altra de les creacions de l’arquitecte català a Seró (la Noguera), on ha condicionat l’entorn del Dolmen megalític.

Gironès va ser un dels arquitectes convidats a la Mostra Oficial de la 15a Biennal de Venècia (2016) per presentar el projecte del Museu de la Ciència i el Clima.

Per aquesta primavera-estiu, l’espai del Museu del Clima acollirà més activitats de caire divulgatiu i familiars, com una gimcana familiar, que tracta el canvi climàtic, i sessions de cinema a la fresca. Els activitats es poden consultar en el programa d’Ecoactivitats que ofereix l’Ajuntament de Lleida. Per altra banda, es realitzen visites guiades a l’Espai Oró i a l’entorn arquitectònic amb cita prèvia. El Museu del Clima també ofereix activitats a escolars per treballar el tema del canvi climàtic i donar a conèixer la figura de Joan Oró.