El Museu de l’aigua de Lleida tanca el 2018 incrementant un 25% els visitants

14.585 persones han assistit als espais que l’integren o han participat en les activitats promogudes pel Museu, com els actes per commemorar els 225 anys del Dipòsit del Pla de l’Aigua

0
304

El Museu de l’Aigua de Lleida ha incrementat el 2018 el nombre de visitants en un 25 %. Al llarg de l’any, 14.585 persones han visitat els espais que integren el Museu, fet que suposa un increment de més de 3.000 persones respecte el 2017. L’augment s’ha donat en els diferents espais del museu i en tots els segments de públics: visitants individuals de caps de setmana, grups organitzats d’adults, grups escolars i activitats de difusió.

Per espais destaca especialment el nombre de visitants al Dipòsit del Pla de l’Aigua, per on han passat 7.830 persones. Aquest 2018 s’ha incidit en la difusió i la promoció dels actes organitzats per commemorar els seus 225 anys. A més, es va instal·lar una peça de la 10 Biennal d’Art Leandre Cristòfol o es va fer la gravació del programa “El futur de l’aigua” (de TV3).

Igualment, el Campament de La Canadiense ha rebut la visita de més persones, sobretot perquè hi ha hagut més participació en els tallers educatius que s’hi realitzen. El servei educatiu és un dels motors del museu, ja que pràcticament la meitat dels visitants corresponen a grups escolars que hi fan tallers experimentals, visites guiades als espais o rutes de descoberta.

Un altre aspecte que ha suposat un major coneixement de l’equipament són les participacions en actes de ciutat, com la Nit dels museus, les festes majors, l’Obert Centre Històric o el Dia de la Seu Vella, així com les col·laboracions amb institucions i entitats.

Per al 2019, el Museu de l’Aigua espera mantenir els visitants gràcies a la consolidació dels serveis educatius, que compten amb la confiança dels centres educatius de la ciutat i entorn, i a noves activitats de difusió cultural, com els actes de commemoració dels 100 anys de la vaga de la canadenca, que es celebraran al primer trimestre de l’any.

FER UN COMENTARI