El Mercat de Santa Llúcia obre el cicle de Mercats de Nadal a Lleida

La regidora Marta Gispert saluda els paradistes que romandran fins al 24 de desembre a la plaça Cervantes

El Mercat de Santa Llúcia ha obert portes aquest matí, donant inici al cicle de Mercats de Nadal que impulsa l’Ajuntament de Lleida amb motiu d’aquestes festes. La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha visitat i saludat els paradistes que romandran a la plaça Cervantes fins al 24 de desembre.

Marta Gispert ha manifestat als paradistes la voluntat de la Paeria de romandre al seu costat en aquelles iniciatives que generin. En l’actualitat, l’Ajuntament es fa càrrec del muntatge de les parades, la publicitat del mercat i la seguretat privada.

El de Santa Llúcia és el primer dels tres grans mercats que hi ha previstos durant el cicle nadalenc. El pròxim divendres, 13 de desembre, la plaça de la Catedral acollirà fins al 5 de gener el Mercat d’Artesans. Per altra part, els dies 21 i 22 de desembre està previst celebrar una edició especial del Mercat de l’Hort, a la plaça Sant Joan, amb motiu de les festes de Nadal.

A més d’aquests tres grans esdeveniments, les diverses associacions de comerciants de la ciutat han plantejat diferents accions de dinamització, aprofitant les festes.

A Magraners, el 22 de desembre, hi ha previst el concert de la Coral de l’Escola, celebrar el Tió de Nadal i sortejar vals descompte a bescanviar entre els comerços del barri.

A la Bordeta, hi ha convocat un concurs d’Aparadors de Nadal pel dia 10 de desembre, amb l’acte de lliurament de premis, a dos quarts de 9 del vespre, al Centre Cívic.

Per altra part, sota el lema “Som el teu comerç al barri, viu el Nadal a la Bordeta”, els comerciants de la zona han organitzat pel pròxim dijous, 12 de desembre, de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre, una sèrie d’activitats d’animació infantil del Sac d’Espectacles, una cantada de Nadales de la Coral Clau de Sol, una ballada a càrrec de Down Lleida i una xocolatada.

També els comerciants de Democràcia i Remolins organitzaran el seu mercat el pròxim cap de setmana, del 13 al 15 de desembre. Nadal al Carrer gaudirà d’atraccions, cavallets i jocs gegants, passejada amb poni o roquets, rebuda al Pare Noel i recollida de cartes, entre altres espectacles.

Els comerciants de Cappont gaudiran del Tió de Nadal el 21 de desembre, a la rambla Doctora Castells, perquè els nens del barri puguin atansar-se entre les 5 i les 6 de la tarda. El mateix dia, els empresaris del Centre Històric obriran el Mercat de les Andròmines, de les 11 del matí a les 9 del vespre, al carrer Lluís Besa i la plaça Aurembiaix d’Urgell.

Per demà mateix, la plaça de la Catedral està reservada per l’Slow Shop Market, de 10 del matí a 8 del vespre.