El Grup de Dones de Lleida denuncia un prostíbul davant la Fiscalia per “incitar a la prostitució infantil i a la pederàstia”

Consideren “inacceptable” que aquests cartells, visibles a diversos indrets de la ciutat, mostrin una noia vestida de col·legiala en una posició d’insinuació promocionant la “Vuelta al cole”

El Grup de Dones de Lleida ha denunciat davant la Fiscalia els cartells publicitaris d’un prostíbul dels Alamús, penjats arreu de la ciutat, on s’hi veu una noia vestida de col·legiala en una posició d’insinuació promocionant la “Vuelta al cole”. Consideren “inacceptables” aquests anuncis, ja que “vulneren els drets dels infants incitants i fent apologia a la prostitució infantil i als actes de pederàstia”.

L’advocada del grup, Ester Sancho, explica que la denúncia s’interposa a Fiscalia de Lleida per incitació o apologia a la prostitució infantil i als actes de pederàstia, “donat que és una escolar la que està oferint els serveis sexuals en aquest cartell”. Aquest infringiria l’article 18 del Codi Penal en relació als articles 188 i 183 del mateix reglament, els quals castiguen la inducció, promoció o l’afavoriment de prostitució infantil, així com els actes sexuals en menors de 16 anys. “Considerem que aquests cartells, visibles per nenes i nens a diversos carrers, té aquest doble sentit, induint a la prostitució infantil i suggerint al públic adult aquests actes de pederàstia”, diu Sancho. En aquest sentit, denuncia la incompatibilitat d’aquesta publicitat “amb la convivència social i el dret a la dignitat i la llibertat sexual de les nenes”.

D’altra banda, Maria Huguet, membre del grup de Dones de Lleida, considera “inacceptable” que aquest tipus de publicitat. “Aquest tipus de promoció no es pot tornar a repetir” i “cal tenir cura de no cossificar les dones, sobretot a les menors”, apunta Huguet. Segons ella, aquest fet “podria incitar a pràctica de pederàstia”.

Davant la possibilitat que Fiscalia decidís arxivar la causa, el Grup de Dones Lleida estudiaria quines altres accions desplegarien. Sancho explica que els articles relacionat amb la inducció o afavoriment de prostitució anteriorment mencionats contemplen penes de presó de 4 a 8 anys, mentre que els relacionats amb els abusos sexuals estarien penats de 2 a 6 anys.