El Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida inicia la Setmana Cultural

Avatar photo

Tallers, concerts, concursos, conferències, master class i la cantata final integren el programa d’actes que també homenatja Ricard Viñes i Clara Schumann

El Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida celebra la 21 setmana cultural de l’11 al 16 de febrer obrint bona part dels actes al públic en general, a més de l’alumnat i el professorat del centre.

Tallers, concerts, concursos d’interpretació, conferències, master class i la cantata “Llum i Fosca” configuren el programa d’actes que tindran com a epicentre l’Auditori Municipal Enric Granados.

La regidora d’Educació Rosa M. Salmerón ha presidit la presentació de la Setmana Cultural, acompanyada del director del Conservatori i Escola de Música, Josep Lluís Boix, del secretari acadèmic, Ramon Andreu, i de la coordinadora d’Educació de la Paeria, Alba Bosch. L’edil ha felicitat l’organització pel contingut del programa i ha animat la ciutadania a prendre-hi part.

Autohipnosi per al control escènic

Algunes activitats estan adreçades específicament als estudiants del centre, com el taller d’improvisació de blues, pop i rock per a corda que impartirà Asier Suberbiola, la sessió d’autohipnosi aplicada per al control escènic a càrrec de Birgitte Staal o bé l’activitat Descobreix la teva Audiation, que realitzarà la pedagoga musical Alba Pujol.

Per als infants dels nivells d’iniciació i els seus pares i mares, s’ha organitzat el taller Aquafonia, de reforç de coneixements musicals, mitjançant activitats creatives i vivencials. L’impartirà Pau Elias, músic especialitzat en pedagogia del llenguatge i educació musical, que fou alumne del Conservatori de Lleida.

Docents convidats

L’Auditori acollirà les actuacions d’alguns dels docents convidats de la Setmana Cultural. Asier Suberbiola, violinista especialitzat en música moderna i improvisació, oferirà un concert de violí modern i looping. També Pau Elias presentarà la seva Aquafonia a una actuació per al públic general.

Com a activitat paral·lela a la Setmana, la mezzosoprano lleidatana Marta Infante oferirà una master-class de cant en el marc del Premi BBVA de música al talent individual. La sessió anirà seguida de la conferència “Paral·lelismes entre la cançó de compositors catalans i d’altres països”.

Les classes magistrals d’instruments seran per a metall -a càrrec de Luis Gimeno- i per a piano -a càrrec d’Adolf Pla. D’altra banda, l’alumnat de piano del centre oferirà una audició, Helleriada, dedicada a Heller, un dels autors clàssics de peces per a l’aprenentatge d’aquest instrument.

D’altra banda, els estudiants participaran en els concursos d’interpretació musical d’instrument i de cambra que es convoquen amb motiu de la Setmana Cultural, que cada any assoleixen un nivell de qualitat més alt, segons que ha destacat el director del Conservatori.

Els organitzadors han programat una conferència de Tomàs Alcaine -professor de violí del centre- sobre consells i eines per a la trajectòria formativa i professional del múscic, com ara gestió de factures, drets, etc…

Concerts oberts a la ciutat

Pel que fa als concerts, La guanyadora del tercer premi del 23è Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes 2018, Anna Dmytrenko, oferirà un recital i també es podrà gaudir de la proposta musical del madrileny Trio Ja! (acordió, violoncel i clarinet).

La programació inclou dos concerts que tindran lloc fora de l’Auditori, per portar les activitats de la Setmana Cultural a un escenari diferent de l’habitual: un concert comentat del Quintet de W.A. Mozart per a instruments de vent i piano (lloc per determinar) i un concert de Guitarra a càrrec dels conjunts de guitarres dels conservatoris de Cervera i de Lleida, que es realitzarà a l’Aula Magna de l’IEI.

Ricard Viñes i Clara Schumann

El musicòleg i professor de la UdL, Màrius Bernadó, impartirà la conferència “Ricard Viñes. El pianista de les avantguardes”, en el marc dels actes del 75 aniversari de la mort del pianista lleidatà.

Un altre espai d’homenatge es dedica a la pianista i compositora Clara Schumann, en el 200 aniversari del seu naixement. El seu record i la reivindicació de les dones en la música inspira el color violeta del cartell de la Setmana Cultural i el lema del Concurs d’Arts Plàstiques, “Dones i Música”. Els dibuixos participants es podran contemplar en el 2n i el 3r pis del Conservatori.

Cantata de cloenda, amb 350 intèrprets

La cantata d’enguany porta per títol “Llum i Fosca” i és obra de Ramon Andreu (música) i de Laia Terré (text). La història vol trametre un missatge de superació de les pors personals. L’interpretaran en l’acte de cloenda els 350 alumnes integrants dels Cors i Orquestra Simfònica del Conservatori de Lleida, dirigits per Dolors Ricart, i amb la preparació dels cors a càrrec de Divina Valios i Asun Illa.

El concert de la cantata es podrà seguir en “streaming” a través de la pàgina de Facebook del centre.

El Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida compta amb 750 alumnes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Cambrils licita l’explotació del bar del Casal Municipal de la Gent Gran

Notícia següent

Detinguts quatre joves per una temptativa de robatori amb força en un domicili de Vilanova i la Geltrú

Notícies relacionades