El Centre Històric es constitueix en el Consell de Zona 01

0
48

El Centre Històric ha constituït aquesta tarda el seu Consell de Zona. La tinent d’alcalde i regidora d’aquest barri, Montse Pifarré, ha estat present en la constitució d’aquest òrgan de participació, promogut des de la Regidoria de Participació, amb la regidora Elena Ferre. Aquest és el Consell de Zona 01, que inclou el Mercat del Pla i entorns. És l’onzè consell que s’ha format, dels quinze amb què s’ha estructurat la ciutat. El Centre Històric compta amb un altre Consell, el de la Zona 02, amb Noguerola, Estació, Segre i entorns -amb la regidora Sandra Castro-.

En aquest primera sessió de constitució s’explica quin és l’objectiu del consell, el funcionament, la participació i implicació oberta dels seus integrants, etc. L’Ajuntament té obert un tràmit on-line a www.paeria.cat perquè les persones que hi vulguin assistir, es puguin registrar formalment. La voluntat de la Paeria és què entitats veïnals i associatives i persones a títol particular puguin prendre part d’aquest nou espai, on debatre, aportar idees i teixir nous projectes consensuats.

Els Consells de Zona són uns òrgans de participació ciutadana on es pretén debatre els temes relatius a cada barri en matèria de planificació urbana, assumptes administratius o serveis municipals. S’integren per les Associacions de Veïns de cada barri, associacions de comerciants i/o empresaris, AMPAs, entitats culturals, altres col·lectius i persones a títol individual. Els regidors de barri són els presidents del corresponent Consell. A les reunions podran assistir els regidors de Govern per donar compte, exposar iniciatives i/o propostes que afectin a cada zona en concret.

FER UN COMENTARI