El Centre de Recursos Juvenils La Palma celebra el seu 10è aniversari a Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat que és un cas d’èxit i que molts joves de la ciutat han aprofitat els recursos que ofereix per als seus projectes personals

0
830

La Palma – Centre de Recursos Juvenils està de celebració. Aquest divendres ha organitzat una gran festa pel seu 10è aniversari amb la presència de joves usuaris/es, entitats juvenils, persones vinculades al departament de Joventut, etc. que s’hi han sumat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha felicitat els professionals del departament de Joventut per tirar endavant amb aquest projecte, un exemple de cas d’èxit i ha destacat que molts joves han aprofitat els recursos municipals que s’hi ofereixen per posar en marxa els seus projectes personals. Entre altres, ha destacat el treball que s’ha fet amb el Pla Local de Joventut, el document que estableix les línies de treball de la Paeria en matèria de Joventut els pròxims anys. Inclou el coworking, un altre exemple de suma de sinèrgies, i l’Ofcina d’Habitatge Jove, que l’alcalde ha assenyalat que s’ubicarà a Palma el primer trimestre de l’any que ve, per ajudar a l’emancipació dels joves.

Larrosa ha assegurat que el jovent també contribueixen en la construcció de la ciutat de valors en la que es treballa, amb més igualtat i oportunitats per a tothom.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha posat en valor el treball dels professionals de Palma, la recerca i la innovació que s’hi ha gestat, i ha citat Oriol Yuguero i Montse Mínguez, que van ser regidors de Joventut amb els quals es va fer el projecte. També ha insistit en què “la ciutat s’ha de fer amb i per als joves” i que sense ells no és possible el canvi per arribar al pacte intergeneracional.

En representació del Consell Local de Joventutt de Lleida, Míriam Mas, ha desitjat molts anys més a Palma, on l’entitat ha pogut compartir moltes iniciatives i on molts joves, amb el consell, poden sentir-se part d’un projecte.

Entre altres, han assistit a l’acte de celebració el regidor Daniel Rubio i la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas.

La Palma

La Palma – Centre de Recursos Juvenils, ubicat al Centre Històric, va obrir les seves portes el desembre de 2008 i marca una nova etapa en les polítiques de Joventut de l’Ajuntament de Lleida. Agafa l’herència de dos equipaments anteriors: el Centre Municipal d’Informació Juvenil a la plaça dels Amics de Lleida i el Calidoscopi, l’antic hotel d’entitats juvenils ubicat a la Mariola.

Amb la Palma, es va aconseguir tenir un equipament per a joves al centre de la ciutat, amb més visibilitat i amb noves possibilitats de realitzar projectes i atendre les necessitats de les persones joves des d’una perspectiva integral. Això va suposar créixer en projectes. Durant aquests anys s’han desenvolupat de molt diversos:

-Servei d’Informació, Borsa d’habitatge Jove, Servei de Salut, Voluntariat europeu, borsa de voluntaris, microcrèdits per a joves emprenedors/es, lliga de futbol sala, hotel d’entitats, Palma Produccions, activitats esportives, Nit Sonora, mercat de les idees, Crea2, Garantia Juvenil, galeria del grafit, Directe-mostra de música jove, premonitors, activitats d’estiu, lleure per a adolescents i joves, educadors de carrer, subvencions a entitats, activitats d’oci nocturn, etc.

També ha suposat créixer en usuaris/es, amb una mitjana de més de 30.000 usos anuals, que amb els 10 anys suposen uns 300.000 usos de la Palma.

I, alhora, ha crescut amb professionals que desenvolupen les seves tasques donant servei a la ciutadania jove de Lleida.

Exposició “10 anys en imatges”

Una mostra d’aquestes activitats es pot veure a l’exposició “10 anys en imatges”, exposada al hall, i que és un recull de fotografies de projectes i esdeveniments que s’ha realitzat a la Palma durant els 10 anys.

Nova època amb nova imatge 

Amb la festa dels 10 anys la Palma presenta nova imatge i nova marca del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida. LleidaJove neix per ser el nom que identifiqui els serveis que el departament ofereix a les persones joves. Permet fer campanyes de ciutat i identificar al col·lectiu al qual s’adreça.

L’autor de la imatge, Laia Navarra, ha explicat que la inclinació ascendent del logotip és sinònim de moviment, evolució i creixement, com la joventut, i també representa la pujada del carrer la Palma.

Al mateix temps, posa en estima el dinamisme de la ciutat: Lleida és una ciutat jove que mira als seus joves, on es desenvolupen moltes iniciatives i que està oberta a nous reptes.

LleidaJove i la Palma donen suport, assessorament i realitzen projectes per a joves diversos i en àrees i activitats variades, representats pels diferents colors i triangles, que acaben formant un quadrat. Les diferents peces d’un trencaclosques que agafen forma amb el suport que poden rebre dels professionals que trobem al Departament de Joventut i de l’Ajuntament de Lleida.

FER UN COMENTARI