El Casal de la Dona programa una sessió de curtmetratges contra la violència masclista

És una acció més que mostra el compromís de la Paeria per sensibilitzar la població, contribuir a eradicar actituds i agressions masclistes i crear una societat basada en la igualtat de gènere i en les relacions de bon tracte entre homes i dones

0
96
Imatge del cartell
Circ Raluy Legacy 728×90

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida ha programat per aquesta tarda una sessió de curtmetratges que tenen com a fil conductor la violència masclista. L’objectiu principal d’aquest cicle és donar visibilitat i sensibilitzar la població sobre un problema existent a la societat com és la violència masclista. El paper de l’educació és vital per eliminar la violència masclista, per la qual cosa cal utilitzar els recursos i els mitjans disponibles per conscienciar i fer visible aquesta greu vulneració dels drets de les dones. L’activitat compta amb la col·laboració de CortoEspaña, representada per l’empresa Patio de Luces Producciones S.C., i de la Biblioteca Pública de Lleida, on es farà la projecció, a les 18.30 h.

El format curtmetratge permet mostrar diferents enfocaments i situacions de la violència de gènere amb un llenguatge que aconsegueix atraure el públic més jove per la brevetat i la concreció del missatge. Fins i tot pel reclam d’algunes cares conegudes en els repartiments dels curtmetratges, com ara Javier Gutiérrez, Manuela Vellés, Ramón Barea o Petra Martínez, entre altres.

En la sessió “Curtmetratges contra la violència masclista” es podran veure: “El orden de las cosas” (19’); “No aguanto a tus pedres” (4’); “Miente” (15’); “Recursos humanos” (4’); “Deazularrojo” (4’) i “Libre directo” (13’). Tots ells porten a la reflexió i a un major coneixement de les diferents situacions i manifestacions de la violència contra les dones en els diferents àmbits.

La sessió de curts, promoguda pel Casal de la Dona, està finançada amb càrrec als crèdits que els ajuntaments han rebut del Ministeri de la Presidència, Relacions amb els Corts i Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència masclista. És una mostra més del compromís de l’Ajuntament de Lleida en la realització d’actuacions que contribueixin a eradicar actituds i agressions masclistes i a crear una societat basada en la igualtat de gènere i les relacions de bon tracte entre homes i dones.

FER UN COMENTARI