El Casal de Joves de Lleida demana a la Paeria que rescindeixi el contracte amb l’empresa del bar de plaça del Dipòsit

L’entitat considera que l’Ajuntament té mecanismes per revertir una privatització actualment sense ús

El Casal de Joves de Lleida denuncia que fa mesos que “La Barraca” el servei de bar de la Plaça del Dipòsit, una privatització de l’anterior equip de govern, no fa cap mena d’activitat però la seva caseta segueix ocupant la via pública sense fer-ne ús.

En aquest sentit, l’entitat juvenil demana a l’Ajuntament de Lleida que com a conseqüència de l’incompliment de l’activitat, utilitzi tots els mecanismes que té a l’abast per posar fi a aquesta privatització de l’espai públic i obligui a l’empresa beneficiaria a retirar la seva infraestructura.

A més, el Casal de Joves denuncia que aquest contracte entre l’empresa i l’Ajuntament de Lleida també implica, de facto, una privatització encoberta de la Festa Major de Tardor, ja que ser l’únic servei de barra en una de les places on Paeria programa un escenari amb actuacions musicals s’enriqueixen i n’obtenen beneficis privats que no reverteixen en la millora de la ciutat.

Una situació que es produeix paral·lelament a la manca d’espais durant la Festa Major per entitats i col·lectius culturals i socials de la ciutat, com les que formen part de La Sirollada, on poder-se autofinançar i organitzar les seves activitats. Els joves de l’entitat temen que aquests fets es puguin repetir aquesta tardor, si no es prenen les mesures oportunes de forma urgent.

En aquest sentit, l’entitat juvenil també ha demanat a l’actual regidor de Joventut i de Festes i Tradicions, Ignasi Amor, que en un exercici de transparència facin públic aquest contracte i es pugui fiscalitzar el compliment de les condicions.