Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El 7è Festival Internacional de Fado porta a Lleida propostes de Brasil, Madeira i París

Avatar photo

La tinent d’alcalde Montse Parra ha destacat la combinació d’innovació i tradició d’aquest projecte lleidatà, que enguany s’obre a Barcelona amb un concert al Harlem Jazz Club

Lleida torna a ser capital del fado a Catalunya amb propostes musicals de veus femenines i formacions musicals de consolidada trajectòria procedents de Brasil, Madeira i París. El 7è Festival Internacional de Fado de Catalunya tindrà lloc del 15 al 26 d’octubre de 2018 i per primera vegada també ha programat un concert a Barcelona, al Harlem Jazz Club. La tinent d’alcalde i regidora de l’àmbit cultural, Montse Parra, ha participat en la presentació d’Interfado, i ha destacat que és un projecte que s’ha fet un espai a la vida cultura de la ciutat i també entre el públic especialitzat, que hi troba un programa amb fado clàssic i també un espai modern, experimental i amb novetats. Per això, ha reiterat el suport de Paeria als seus impulsors i els ha felicitat per oferir un festival complet amb activitats complementàries que l’enriqueixen.

La directora artística i cantant lleidatana, Carolina Blàvia, i el director de l’Orfeó Lleidatà, òscar Enrech, ha explicat els detalls de la nova edició. El festival oferirà quatre concerts: tres al Cafè del Teatre de Lleida i un a Barcelona. La formació de Madeira Fado Funcho, liderada per Rosa Madeira, obrirà el festival el divendres 19 d’octubre. L’endemà, dia 20, Jussara Silveira, vinguda del Brasil, presentaran un “fado singular” amb el pianista Itamar Assiere, amb influències de ritmes brasilers. Aquest concert és el que es podrà gaudir a Barcelona el diumenge 21. El trio Fado Clandestino actuarà el divendres 26 amb una innovadora interpretació del “fado” a la “parisenca”. Els concerts comptaran amb tast gastronòmic de productes portuguesos a càrrec del xef lleidatà Mateu Blanc, del restaurant Caravista, qui ha explicat alguns dels plats que es podran degustar, com el bacallà dorat (bacalhau à brás) o el pastís de Betlem.

La programació es complementa amb activitats culturals paral·leles de dansa, gastronomia, cinema i art. L’exposició “Antonio Mestre. Tocando Historias”, al Cafè del Teatre, mostra moments importants del reconegut músic i compositor portuguès, a escala social i cultural. Recull les seves vivències a Portugal i a Brasil recollides en el llibre que el propi Mestre va escriure els últims anys de la seva vida. La seva filla, Paula Aguas, ballarina professional, estarà present al festival amb una mostra de dansa abans del concert de Jussara Silveira i Itamar Assiere.

El dimecres 24 d’octubre tindrà lloc el curs de cuina portuguesa amb el xef Antoni Rúbies a la cuina del Supermercat Sunka, a les 19 h. I el cinema ScreenBox Funatic projectarà el film portuguès “La fàbrica de nada”, de Pedro Pinho (2017), a la seva cartellera del 22 al 25 d’octubre. El director de responsabilitat social corporativa de Plusfresc, Rafael Oncins, ha estat a l’acte de presentació.

L’Ajuntament de Lleida organitza amb la Fundació Orfeó Lleidatà l’Interfado, amb el suport de Camoes –Instituto da Cooperaçao e da Língua i de la Mostra Portuguesa. Alhora, té el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura, l’Obra Social “La Caixa”, Plusfresc, Catalana Occident, Elèctrica Serosense i Sistemas Digitales Ricoh. A més de la col·laboració del Cafè del Teatre, del Funatic, el restaurant Caravista, la Casa América Catalunya i la sala Harlem Jazz Club.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El programa ‘Pas a pas’ celebra 15 anys caminant per la salut dels ciutadans

Notícia següent

Tres detinguts per sostreure nombrosos productes d’establiments comercials de Mollerussa

Notícies relacionades