Edició especial del Mercat de l’Hort per celebrar-ne el 10è aniversari

25 parades, tastos, maridatges jornades divulgatives i regals a les persones consumidores

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, acompanyada dels paradistes Albert Porté, Anna Mor i Francesc Rosselló, ha presentat avui l’edició especial del Mercat de l’Hort que se celebrarà dissabte vinent, dia 2, des de les 10 del matí fins a dos quarts de nou del vespre a la plaça sant Joan de Lleida, amb la participació de 25 parades de productes de proximitat.

Coincidint amb el 10è aniversari el mercat evoluciona i concreta el seu nom en “Mercat de l’hort” i, tal com ha explicat la regidora “també hem apostat per renovar la imatge que l’identifica amb un traç més net, més modern i amb un element, el julivert, que ens apropa a un concepte global com és l’agroalimentació i concretament la cuina”.

Gispert ha volgut remarcar que el Mercat de l’Hort està fent un pas endavant necessari per connectar definitivament el producte, els productors i les persones consumidores i ha apostat perquè a partir d’ara s’entengui el mercat “com un tast, una experiència de caire familiar que projectarem com a exemple de proximitat, qualitat i sostenibilitat en clau agroalimentària”.

L’edició especial del Mercat de l’Hort, de dissabte dia 2, reserva un espai per premiar les persones consumidores que hi puguin assistir i durant tota la jornada anirà sumant activitats de diferents tipologies. Concretament, dos maridatges de cervesa amb coca de recapte, a les 10 h, i de cervesa amb formatges, a les 13 h. Un total de 5 tastos repartits entre el matí i la tarda: Melmelades i formatges, a les 11 h; xocolata, a les 12 h i a les 17 h; i mels a les 17.45 i a les 19.40 h. I finalment dues xerrades sobre la recol·lecció del safrà i sobre el pa i la salut, a les 18.30 i a les 19 h, respectivament.

La regidora Marta Gispert, acompanyada de 3 dels 25 paradistes que participen habitualment, cada primer dissabte de mes, al Mercat de l’Hort, ha volgut posar èmfasi en el fet que “és imprescindible superar la imatge del mercat només en clau de ‘mostra’, perquè l’hem d’elevar en el que realment és: una excel·lent plataforma de promoció per a empreses de diferents mides i models, que treballen qualitat i proximitat i que comencen apostant pel mercat i, més aviat que tard, fan un salt quantitatiu i qualitatiu que les projecta a altres nivells empresarials”.

L’edició especial del Mercat de l’Hort, de dissabte 2 de novembre, des de les 10 del matí, és l’inici d’un seguit d’activitats que s’aniran fent i presentant fins a la tardor de l’any vinent, en el marc d’aquesta activitat.