La CUP demana un carrer per Guillem Agulló, assassinat per un grup neonazi

El grup polític de Lleida sol·licita la convocatòria de la Comissió Especial de Carrers per concedir un espai públic a la memòria del jove antifeixista

0
536
Imatge de la Rambla d'Aragó a Lleida
Circ Raluy Legacy 728×90

La Crida per Lleida – CUP ha demanat la convocatòria de Comissió Especial de Carrers “durant el mes en curs” perquè es proposi la concessió d’un espai públic a la memòria de Guillem Agulló i Salvador (Burjassot, 1974 – Montanejos, 1993) i es resolgui la sol·licitud de l’Asociació de Veïns de Cappont de rebatejar la plaça del Marquès de Leganés com a “1 d’octubre”.

Aquest dimecres es commemoraran els 25 anys de la mort del jove antifeixista i independentista de Burjassot: l’11 d’abril de 1993 va ser brutalment assassinat per un grup neonazi a la localitat de Montanejos, comarca de l’Alt Millars (País Valencià). La Crida ha organitzat un acte de memòria al monument del Liceu Escolar.

«La mort de Guillem Agulló, militant de Maulets, no va ser aleatòria, sinó fruit del seu compromís polític», explica la Crida. Durant el judici del cas, el jutge mai va considerar l’agreujant d’odi ideològic: el seu assassí, Pedro Cuevas (actualment dirigent de Alianza Nacional), només va complir vuit anys de presó i la resta del grup va ser absolt.

«Guillem Auglló ha esdevingut un símbol de l’antifeixisme arreu dels Països Catalans i de la resta de pobles de l’Estat espanyol. La nostra ciutat ha de reconèixer la seva memòria i la seva lluita», defensa la formació.

«Els successius governs del Partit Popular al País Valencià es van negar sempre a honorar la seva memòria i a reconèixer que va ser un crim d’odi, mentre que la família Agulló i Salvador ha hagut de viure i patir la impunitat de la ultradreta».

FER UN COMENTARI