Congregades 200 persones a la mobilització unionista de Lleida

Els participants s'han mobilitzat davant la subdelegació del govern espanyol i han fet una marxa sense incidents fins la caserna de la Guàrdia Civil

La mobilització unionista convocada aquest diumenge a la tarda a Lleida ha congregat unes 200 persones, que s’han concentrat davant de la subdelegació del govern espanyol i han fet una marxa a peu fins a la caserna de la Guàrdia Civil al barri del Secà de Sant Pere. Ha estat una manifestació sorollosa però sense incidents. Com ja va sent habitual a les mobilitzacions per defensar la unitat d’Espanya la consigna que més s’ha repetit ha estat la que demana l’empresonament de Carles Puigdemont. També moltes proclames a favor de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. De fet, molts dels concentrats han aprofitat per fer-se fotos amb els agents que custodiaven la porta de la subdelegació. La mobilització d’aquest diumenge s’ha difós per les xarxes socials i ha reunit la meitat de les persones que es van concentrar fa 15 dies a la plaça de la Paeria convocades per Societat Civil Catalana. La de Lleida ha estat la darrera de les concentracions espanyolistes organitzades aquest cap de setmana en diferents punts del país com Girona, Reus i Manresa.
La protesta l’ha promocionada el col·lectiu d’ultradreta Somatemps, que ha cridat a la mobilització amb lemes com ‘Pels drets de tots els espanyols, prou mentides’, ‘El Segrià es queda’ o ‘Catalanitat és hispanitat’.

Fa dues setmanes, el 28 d’octubre, Lleida ja va viure una mobilització unionista al carrer. Aleshores unes 400 persones es van concentrar davant de la Paeria convocades per Societat Civil Catalana (SCC). L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Àngel Ros, juntament amb altres representants del PSC i també del PP, Ciutadans. Aquest diumenge tres regidors de Ciutadans a l’Ajuntament han participat a la concentració a títol individual.

SCC s’ha desvinculat de la convocatòria d’aquest diumenge, segons ha dit a l’ACN el seu responsable a Lleida Javier García-Conde.