Cloenda del cicle de teatre de l’obra El Secret dels Floppis

Forma part de programa educatiu i de promoció de la salut “L ’Aventura de la vida” i hi han participat 890 infants de 23 centres educatius de la ciutat

0
186

Les representacions de l’obra de teatre “El secret dels Floppis”, a càrrec dels nens i nenes del grup “La Petiestable 12” de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, han finalitzat aquest dijous. L’obra planteja situacions quotidianes dels infants en el seu entorn familiar, escolar i social i s’emmarca dins del programa educatiu i de promoció de la salut “L’Aventura de la vida” que promou la Regidoria de les polítiques per als drets de les persones l’Ajuntament de Lleida.

El secret dels Floppis tracta temes claus en el dia a dia dels infants de fins a dotze anys, com són l’amistat, la relació entre iguals, la pressió de grup, la imatge que es té d’un/a mateix/a i promou els desenvolupament de les habilitats socials i els hàbits saludables.

El fet que els protagonistes de l’obra siguin nens i nenes de la mateixa edat que el públic al qual va adreçada, ajuda a què els infants de les escoles participants s’identifiquin amb l’obra i n’assumeixin els valors que s’hi transmeten.

890 infants de 23 centres educatius de la ciutat

El cicle teatral va arrencar al mes de febrer amb 4 representacions adreçades a alumnat de 4rt, 5è i 6è d’educació primària. Hi han participat un total de 890 infants de 23 centres educatius de la ciutat. L’obra es complementa amb una guia didàctica que aquest any ha estat renovada. Està adreçada als educadors i educadores a fi que puguin treballar els continguts de l’obra a classe, després d’assistir a la representació de l’espectacle, i arribar a les seves pròpies conclusions.

La representació del dia 4 d’abril estava oberta al públic general, especialment les famílies dels infants que hi han participat, amb la voluntat que veure aquest espectacle en família permeti iniciar a casa un diàleg sobre els temes que es proposen damunt de l’escenari. Aquest dia serà la darrera representació que es fa de l’obra “El Secret dels Floppis” donat que pel proper curs escolar es farà una nova obra de teatre “Casa OBerta” vinculat a un projecte educatiu per treballar els valors i la compassió i la cura.

Aquesta ha estat la 9ena edició de El secret dels Floppis, una eina més amb què mares, pares i professorat treballen el programa L’Aventura de la vida, fomentant la participació.

FER UN COMENTARI