Aterra a l’aeroport de Lleida-Alguaire l’avió més gran que ha rebut mai

L'aeronau, un Airbus 330-200 de la companyia TAP de Portugal, s'hi quedarà aparcada un mes per fer-hi tasques de manteniment

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut aquest dimecres al migdia un Airbus 330-200, un avió que compta amb una capacitat de 380 passatgers i que s’ha convertit en el més gran que ha aterrat mai a la instal·lació de Ponent. La maniobra s’ha dut a terme pocs minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda i ha estat possible gràcies a un permís puntual que ha tramitat Aeroports de Catalunya amb AESA. Ara, l’aeronau, que pertany a la companyia aèria TAP de Portugal, es quedarà al pàrquing de llarga estada durant aproximadament un mes, període que servirà per fer-hi diverses tasques de manteniment. Paral·lelament, un dels objectius de la infraestructura passa per rebre un vist-i-plau més genèric que permeti acollir més avions d’aquesta envergadura.

L’avió ha aterrat deu minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda procedent de Lisboa, on ha fet escala després d’enlairar-se a Boston. La seva arribada a l’aeroport lleidatà, però, s’ha retardat gairebé dues hores, ja que l’aeronau ha sortit més tard del previst de la capital portuguesa. Desenvolupada per la companyia Airbus, fa 60 metres de llarg i 59 d’envergadura i té una capacitat màxima de 380 passatgers. Tot i això, al marge de la tripulació, l’avió ha arribat buit. Fins ara, els models més grans que havien utilitzat aquest aeroport són els Airbus 321 que fa servir la companyia aèria Thomas Cook i que fan 45 metres de longitud i 34 d’envergadura.

Les empreses Aeropark i Servitec, que actualment gestionen la plataforma d’estacionament d’avions dins l’aeroport, han aconseguit portar-lo per al seu pàrquing de llarga estada, on s’hi duran a terme tasques de manteniment.. L’arribada de l’A-330, que estarà ubicat a la plataforma d’Aeronpark durant un mes aproximadament, se suma a la recent notícia de la base de dos aeronaus de la companyia portuguesa Lease-Fly Charter a la instal·lació lleidatana i la implantació de l’escola de pilots d’avió lituana BAA Training.