ASPID organitza la VIII Vetllada Poètica a l’Espai Orfeó de Lleida

Organitzada pel Grup de Dany Cerebral Sobrevingut, ha tingut lloc a l’Espai Orfeó amb l’assistència d’unes 130 persones

L’Espai Orfeó ha acollit aquest divendres a la tarda la VIII Vetllada Poètica, organitzada pel Grup de Dany Cerebral Sobrevingut d’ASPID amb l’objectiu de reivindicar les capacitats d’aquestes persones i alhora sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes sobre la realitat del col·lectiu. L’acte compta amb uns 130 assistents.

Durant l’acte, que ha sigut gratuït, s’ha fet la lectura de poemes i fragments literaris a càrrec de persones destacades en l’àmbit cultural de les terres lleidatanes. Hi participen membres de Rapsodes del Segre i Jordi Garcia, rapsoda de Down Lleida, i hi ha interpretacions musicals a càrrec de Som Gospel Lleida i Núria Melé, flautista, així com interpretacions de dansa a càrrec de Lleida Swing i Dancescape, entre altres actuacions artístiques.

Amb el títol “Hem sortit de l’estàndard, som divergents!”, la iniciativa vol reivindicar la capacitat de resolució de problemes a través de processos mentals alternatius (l’anomenat “pensament lateral” o “pensament divergent”). Aquest concepte representa tots aquells camins mentals alternatius que no estem acostumats a utilitzar.

Segons aquest pensament, la majoria de la gent només tendeix a veure una manera de resoldre un problema, fent servir la lògica, quan en realitat hi pot haver diverses maneres de resoldre’l que no són visibles a simple vista. Aquest concepte està lligat a la creativitat i la imaginació, capacitats que les persones que han patit un Dany Cerebral Sobrevingut i que conviuen amb les seqüeles, sovint posen en funcionament per fer les activitats de la vida diària, canviant així la manera en què ho feien abans del dany i substituint-la per una altra de més enginyosa.

L’acte ha tingut lloc dins el marc de programació del Consell Participatiu de l’Orfeó Lleidatà, de la Fundació Orfeó Lleidatà.

El Grup de Dany Cerebral d’ASPID, creat l’any 2010 i compost per persones amb afectació de dany cerebral i pels seus familiars, és un grup estable que promou durant l’any nombroses iniciatives de sensibilització, formació i lleure.