Arrenquen els casals municipals Estiu de Petits i Estiu de Joc

L'Ajuntament de Lleida ofereix aquestes vacances escolars més de 3.000 places, incloent-hi també Esportmania, per formar els infants en el lleure i facilitar la conciliació a les famílies

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquesta setmana els casals d’estiu municipals Estiu de Petits, per a infants d’1 i 2 anys, Estiu de Joc, per a nens i nenes de 3 a 11 anys, i Estiu de Joc 2, per nois i noies de 12 a 14 anys. En total, sumant-hi també les places disponibles als casals esportius d’Esportmania, l’Ajuntament ofereix prop de 3.300 places perquè les famílies de Lleida puguin gaudir d’un servei d’educació en el lleure que els ajuda també a conciliar la seva vida familiar i laboral durant les vacances d’estiu.

El regidor Ignasi Amor ha visitat aquest matí les activitats que s’estan duent a terme a l’Escola Bressol La Mitjana, que compta amb 60 places d’Estiu de Petits en aquest primer torn de juliol, i l’Escola La Mitjana, que n’ofereix 100 d’Estiu de Joc.

“L’ajuntament de Lleida continua apostant per l’oferta d’activitats infantils i esportives durant els mesos d’estiu amb aquests programes educatius. Oferim més de tres mil places que ofereixen una alternativa de lleure per les famílies durant els mesos de vacances i que al mateix temps creen un espai educatiu de qualitat que facilita la conciliació familiar”, ha assenyalat Amor.

Estiu de Petits 2019

L’Estiu de Petits és un projecte de lleure educatiu, que es duu a terme des de la regidoria d’Educació durant els mesos de vacances escolars, el juliol i l’agost. Les edats dels nens/es que hi poden participar són d’1 i 2 anys.

Té com a objectiu principal tenir cura i atendre als infants durant les vacances d’estiu i ajudar a les famílies en la conciliació de la seva vida laboral i familiar. Es pretén doncs aconseguir que els infants gaudeixin d’una sèrie d’activitats lúdico-educatives que contribueixin al seu desenvolupament maduratiu i al seu procés de socialització, a l’hora que estan atesos per tècnics especialitzats en la cura d’infants.

Les activitats estan recollides en un projecte educatiu on, a partir d’uns centres d’interès i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc., es treballen aspectes d’educació en valors com la participació i el respecte cap als altres. També es duen a terme sortides a llocs propers de l’escola, així com intercanvi d’activitats amb els nens i les nenes de l’Estiu de Joc.

Les diverses activitats de joc tindran lloc a les escoles bressol Ronda La Mercè, Albarés i La Mitjana. En aquest cas, s’ofereixen 290 places i els torns que s’ofereixen són els següents:

1r torn: de l’1 al 26 de juliol. “Juguem”

2n torn: del 29 de juliol al 26 d’agost. “Els 5 sentits”

L’horari d’atenció als nens i nenes és de les 8.30 h fins a les 12.30 h, amb l’opció d’allargar-se fins a les 15 h si es queden al menjador. L’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h, mentre que l’horari de recollida és de les 14.45 h a les 15 h. El preu de l’activitat és de 120 €/torn i pel servei de menjador 130 €/torn.

Estiu de Joc 2019

El projecte Estiu de Joc, és un recurs de lleure educatiu per infants de 3 a 11 anys que es porta a terme durant els mesos de juliol i agost. Ofereix als nens i les nenes un ventall d’activitats lúdiques durant l’estiu que permeten treballar l’educació d’hàbits i de valors, com la companyonia, la participació, la solidaritat, la comprensió dels altres, etc., a la vegada que facilita la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies durant les vacances d’estiu.

Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic on a partir d’uns centres d’interès diferents en cada torn, i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc. es treballen aspectes d’educació en valors. Aquest any els centres d’interès són:

• Primera quinzena de juliol: “La Robòtica”

• La segona de juliol: “Els jocs de taula”

• La primera d’agost: “Els 5 sentits”

• La segona d’agost: “Tots junts farem un món millor”

A més de les activitats que es realitzen en les escoles, els nens i les nenes fan sortides a diferents llocs de la ciutat: museus, tallers, trobades amb nens i nenes de les altres escoles i amb els d’Estiu de Petits.

Les activitats es fan a les escoles La Mitjana, Parc de l’Aigua, Pràctiques II, El Vilot – Sucs (durant el juliol) i Josep Manyé – Raimat (durant l’agost). S’ofereixen un total de 1.360 places i els torns disponibles són els següents:

1r torn: de l’1 al 12 de juliol.

2n torn: del 15 al 26 de juliol.

3r torn: del 29 de juliol al 9 d’agost.

4t. Torn: del 12 al 26 d’agost.

L’horari d’atenció als infants és de les 8.30 h fins a les 14 h i, si es queden al menjador, s’allarga fins a les 15 h. Al mateix temps, l’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h i el de recollida, de les 14.45 h a les 15 h. El preu de l’activitat és de 60 €/torn i pel servei de menjador 65 €/torn.

Estiu de Joc 2

Al juliol de l’any passat es va ampliar de forma experimental les edats dels nens i nenes que participen en l’Estiu de Joc mitjançant el projecte Estiu de Joc 2, que continua enguany. El principal objectiu és oferir als nois i noies de 12 a 14 anys un projecte de lleure educatiu durant les seves vacances d’estiu, que contribueixi d’una manera positiva al seu creixement personal.

Aquest projecte vol donar resposta a una demanda detectada des de fa anys, des de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de la ciutat: la manca de recursos de lleure per la franja d’edat de 12 a 14 anys, i també de la demanda d’algunes famílies i els nois i noies de poder continuar participant en el projecte Estiu de Joc més enllà de l’edat marcada.

Es durà a terme en dues escoles: Parc de l’Aigua i La Mitjana, amb un grup de 10 nois i noies durant el mes de juliol.