Àrbitres i clubs de Lleida s’uneixen per enviar roba esportiva en desús al Senegal

La recollida de roba esportiva en desús per a fins solidaris que fins ara realitzaven àrbitres de la Federació Catalana de Futbol (FCF) s’amplia amb la incorporació de clubs esportius de la ciutat de Lleida, que també donaran les equipacions que ja no utilitzin.

El regidor d’Esports de la Paeria, Sergio González, ha presidit la presentació de la campanya Xiulet Solidari, acompanyat de Joan Masip, àrbitre lleidatà de la 3a divisió nacional de la FCF i de representants dels clubs esportius així com de l’Associació de Senegalesos, que també hi participa.

Acció oberta a tots els clubs

Els clubs que han assistit a la presentació són: Força Lleida, Lleida Esportiu, Club Handbol Pardinyes, Centre d’Esports Camp Escolar (CECELL), Secció Esportiva AEM i Lleida Llista Blava. La proposta està oberta a totes les entitats que es vulguin incorporar.

Sergio González ha lloat aquesta acció solidària i ha explicat que l’Ajuntament de Lleida hi dona suport proporcionant un espai per guardar el material recollit i aportant finançament en el transport de les peces al país africà. L’Associació de Senegalesos, que ja estava implicada en aquest projecte, hi continua col·laborant com a enllaç entre Lleida i els equips esportius o els altres destinataris del material recollit. Aquesta entitat fa el seguiment de què el circuit solidari sigui efectiu.

L’Ajuntament de Lleida informarà pròximament als clubs de la informació per poder trametre la roba que ja no utilitzin però que es pugui continuar emprant.

Xiulet Solidari-Silbato Solidario va néixer el 2019, amb l’objectiu de recollir roba esportiva en bon estat per tal de donar-li una segona vida i enviar-la a diferents països, especialment, al Senegal. El fundador és Joan Masip, que compta amb el suport d’Ainara Acevedo i d’Alba Sapena en organització i màrqueting, respectivament. Cada delegació o subdelegació de la FCF té un àrbitre que gestiona la recollida de la roba a escala local, a fi d’arribar a més gent i poder recollir més roba arreu del territori.

La campanya solidària dels àrbitres ha recollit fins ara 800 samarretes esportives, 200 pantalons i 100 parells de mitgetes en una iniciativa que ha comptat amb 150 participants. S’espera que amb la incorporació dels clubs de la ciutat de Lleida, el volum augmenti.