Animac dedicarà la 23a edició a l’animació stop-motion

Avatar photo

La 23a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya tindrà lloc del 21 al 24 de febrer del 2019 a la ciutat de Lleida

Titelles, plastilina, i escenaris preciosistes, capturats fotograma a fotograma. La pròxima edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, redescobrirà el món de l’animació stop-motion. Del 21 al 24 de febrer del 2019, la 23a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya explorarà aquesta tècnica animada, tan antiga que forma part dels mateixos inicis del cinema i que ara està vivint una veritable edat d’or. En paraules de la directora d’Animac, Carolina López, “D’Starewitch a Wes Anderson, són molts els realitzadors que veuen en l’stop-motion un insuperable mitjà d’expressió on tota mena de mons caben en una taula. Els films realitzats en aquesta tècnica compten amb la fisicitat dels objectes i els titelles, que atorguen una càrrega emocional i plàstica inigualable”.

Per aquest motiu, Animac 2019 rebrà al britànic Peter Lord, director i cofundador de l’emblemàtic estudi d’animació stop-motion Aardman Animations, fundat l’any 1972. Aardman és l’estudi mundialment conegut per donar llum a personatges com Wallace & Gromit o El Xai Shaun i per llargmetratges familiars de culte com “Chicken Run” (2000) o “Pirates!” (2012), dirigits per Lord. Uns anys abans d’aquest boom internacional, Peter Lord va alçar-se com un dels autors de curtmetratges stop-motion més transgressors dels 80 i els 90 i avui és un dels grans referents mundials de l’animació. Animac retrà homenatge a la seva carrera: Peter Lord rebrà un premi especial per celebrar la brillant trajectòria de la seva productora.

Animac 2019 comptarà també amb la presència de Chris Lavis i Maciek Szczerbowski, duo canadenc d’animadors stop-motion i reconeguts internacionalment pel seu premiat curtmetratge “Madame Tutli-Putli” (2007), nominat als premis Oscar de l’Acadèmia de Hollywood. Des del 1997, Chris i Maciek treballen en tàndem sota el segell Clyde Henry Productions creant films, anuncis, i d’altres peces més experimentals.

Amb motiu de la seva presència a Animac 2019, Chris i Maciek presentaran la primera peça de realitat virtual animada en stop-motion i que porta com a títol “Gymnasia”, un experiment immersiu, atmosfèric i “una mica esgarrifós”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montse Parra, ha remarcat la qualitat del festival lleidatà: “La presència de creadors com Peter Lord corrobora l’alt nivell d’una mostra que té en el seu ADN, a més de donar a conèixer l’animació més puntera, compartir aquests coneixements amb els joves creadors”. Parra ha recordat l’aposta de Lleida per l’art audiovisual, ciutat que és la seu del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, al Magical Media.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nou dotacions dels Bombers treballen en un incendi a Tarragona

Notícia següent

El grup Animal actuarà el proper dissabte a la Pedrera de l’Elies

Notícies relacionades