Àngel Ros serà el representant dels municipis de tot l’Estat en el Consejo Escolar del Estado

L’alcalde formarà part tant del plenari com de la comissió permanent d’aquest òrgan

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat escollit aquest migdia el representant dels municipis de tot l’Estat en el Consejo Escolar del Estado. L’alcalde formarà part tant del plenari com de la comissió permanent d’aquest òrgan de participació dels sectors més directament relacionats amb el món educatiu, que depèn del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. Els seus integrants dictaminen els projectes de normes en matèria educativa que han de ser aprovats pel Parlament, el Govern o el Ministeri d’Educació. Aprova cada curs escolar l’Informe sobre l’estat del sistema educatiu, que inclou les propostes de millora sobre educació que comptin amb els suport dels seus membres.

La designació s’ha realitzat en la reunió de la Comissió d’Educació de la FEMP, que presideix el paer en cap, i en la qual també s’ha acordat demanat la inclusió de la Federació en la negociació del Pacte Social Político-Institucional per l’ Educació. En la reunió d’avui també s’ha decidit obrir línies de treball en col·laboració amb el Ministeri d’Educació per temes com l’abandonament escolar, l’assetjament i l’educació inclusiva.

També s’ha creat una comissió específica per treballar l’ensenyament en l’àmbit rural. La comissió d’Educació de la FEMP veu amb preocupació que el tancament d’escoles a causa del despoblament influeix en un índex més alt d’abandonament escolar.