Allau de crítiques contra un mitjà lleidatà pel seu comportament a l’hora d’adquirir fotografies d’un cadàver

Avatar photo

El Col·legi de Periodistes denuncia la vulneració del Codi Deontològic per part “d’un suposat mitjà de comunicació a l’hora d’aconseguir imatges gràfiques d’un cadàver” al barri de Balàfia

El Col·legi de Periodistes de Catalunya denuncia l’actitud d’un mitjà de comunicació lleidatà arran de l’allau de crítiques de periodistes i ciutadans, els quals recriminaven mètodes qüestionables per obtenir fotografies d’un cadàver al barri de Balàfia. En aquest sentit, des del Col·legi apunten que aquest comportament podria incórrer en una vulneració del dret a la protecció de les persones, tal com recull Codi Deontològic periodístic.

Molts internautes s’han fet ressó de la polèmica després d’un piulada a Twitter de Postureig de Lleida on es publicava una captura de pantalla del compte d’Instagram del mitjà en qüestió. En aquesta imatge, es demanava a una usuària que reenviés les fotografies d’un cadàver aixecat a Balàfia per tal de publicar-les. Al cos del missatge, el còmic solidari lleidatà mencionava als comptes del Col·legi de Periodistes i del Mossos d’Esquadra per que aquests els traslladés el seu parer respecte la sol·licitud.

 

Davant el ressò de les queixes, el Col·legi de Periodistes respon a la polèmica fent incís en “la necessitat d’aplicar el Codi deontològic”, específicament els punts 4 i 9. Per una part, el quart article fa referència a “l’ús de mètodes lícits i dignes per obtenir informacions, imatges i testimonis”. D’altra banda, el novè apunta que “danyar de forma injustificada la dignitat dels individus de paraula o amb imatges, fins i tot més enllà de la seva mort, contravé l’ètica periodística”.

 

En aquest sentit, des del Col·legi reivindiquen “la defensa dels principis bàsics que els periodistes hem de tenir en compte a l’hora de realitzar la nostra tasca” i recorden que “qualsevol persona o entitat pot presentar una queixa per la lesió comesa per part d’un professional o mitjà de comunicació al Consell de la Informació de Catalunya (CIC)”. Aquest organisme és l’encarregat de “vetllar pel compliment dels principis i criteris del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Bugaderia Industrial del Garraf i la Fundació Sant Antoni Abat signen un conveni de col·laboració empresarial

Notícia següent

Un cotxe cau al buit i acaba a la gespa del Francolí

Notícies relacionades