Afectats de malalties oncològiques de la sang expliquen els seus testimonis

Una trentena de comerços s’han sumat al Dia dels Imparables amb la instal·lació de guardioles solidàries

Miquel Pueyo
Miquel Pueyo escoltant els testimonis. Foto: Cedida.

Els voluntaris de la Fundació Josep Carreras a Lleida han tornat a demostrar avui que són imparables a l’hora de conscienciar la societat sobre les malalties oncològiques de la sang com la leucèmia. Pacients, ex pacients i els seus familiars s’han donat cita a la plaça Paeria per compartir les seves històries de superació mitjançant fullets personalitzats, recaptar fons per a la investigació i sensibilitzar la ciutadania per inscriure’s en el registre de donants de medul·la òssia.

L’alcalde Miquel Pueyo ha saludat els voluntaris del Dia dels Imparables i els ha ofert el suport del Govern de la ciutat en la tasca de sensibilització que estan duent a terme. En aquest sentit, cal recordar que aquest vespre, la façana de la Paeria, per la part de l’avinguda Blondel, s’il·luminarà de taronja, color que identifica la lluita contra aquest tipus de malalties, com a símbol de solidaritat.

Per altra part, assenyalar que una trentena de comerços també s’han sumat al Dia dels Imparables amb la instal·lació de guardioles solidàries per recaptar fons contra aquestes malalties.

El Dia dels Imparables és una iniciativa que va impulsar la Fundació Josep Carreras fa vuit anys per homenatjar els pacients i ex pacients de leucèmia. Segons dades d’aquesta entitat, l’any passat hi havia un total de 51.354 persones inscrites en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (Redmo), 8.100 més que el 2017. Aquesta tendència a l’alça contribueix a augmentar les possibilitats dels pacients de trobar una medul·la compatible, ja que són molt baixes i només un de cada quatre malalts la troba entre la seva família.