Admesa a tràmit la querella contra Manso i Pérez de los Cobos per l’1-O a Lleida

El jutjat d'instrucció 1 està a l'espera de rebre la documentació sol·licitada, segons el TSJC

0
267
Circ Raluy Legacy 728×90
El jutjat d’instrucció 1 de Lleida ha admès a tràmit la querella contra la ja exsubdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso; el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos; així com contra comandaments intermitjos per l’actuació policial de l’1 d’octubre de 2017. Va ser el col·lectiu Advocacia per la Democràcia de Lleida qui va interposar la querella, el 20 de març de 2018, perquè “els responsables de vulnerar els drets humans l’1-O s’asseguin a la banqueta”, diuen. “I no només els policies que van executar les seves ordres, sinó també els de més amunt”, afegeixen. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que en aquests moments “s’està a l’espera de rebre la documentació sol·licitada, inclosa com a diligències a practicar en la pròpia querella”.

L’Associació d’Advocacia per la Democràcia a Lleida ja va explicar quan van confirmar la querella al jutjat que l’objectiu “no és tant perseguir el policia en concret sinó la premeditació en orquestrar un dispositiu policial amb l’objectiu d’atemorir la població”. Si s’acaba obrint judici oral, es podria condemnar els responsables a un mínim de cinc anys de presó per “l’excessiva violència” i per la “vulneració de drets fonamentals”, segons el col·lectiu denunciant.

A més de la querella col·lectiva contra Manso i comanaments policials, els jutjats de Lleida i Solsona acumulen 15 causes obertes en què estan representades 62 persones afectades per les càrregues policials de l’1 d’octubre als col·legis electorals de la ciutat de Lleida, Ponts (Noguera) i Soses (Segrià). Són els casos que gestionen des de l’Associació d’Advocats per la Democràcia de manera gratuïta.

FER UN COMENTARI