Unes 560 persones volen des de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per assistir a la manifestació ‘Omplim Brussel·les’

Els tres avions que han llogat els CDR de Lleida han pogut enlairar-se amb retard per l'aglomeració de gent però amb normalitat tot i el temor que la boira pogués obligar a cancel·lar-los

Imatge de la terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire plena de gent per agafar un dels tres vols a Brussel·les per assistir a la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural
Un total de 567 persones han volat a primera hora d’aquest matí de dijous des de l’aeroport de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per assistir a la manifestació ‘Omplim Brussel·les’ convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. Quan passaven pocs minuts de dos quarts de vuit del matí s’ha enlairat el primer dels tres vols xàrters de 189 places llogats pels CDR’s de Lleida i ho han pogut fer sense problemes tot i els temors que la boira fes la guitza i obligués a cancel·lar-los. Això si, hi ha hagut retard per l’aglomeració de gent que s’ha produït a l’hora de passar els controls de seguretat. El responsable del CDR Zona Alta, Jordi Alsina, ha explicat que tot i que fa uns dies no tenien massa clar si omplirien el tercer avió finalment dilluns es va tancar la llista i 60 persones han quedat fora. El preu del bitllet d’anada i tornada el mateix dia ha estat de 406 euros i no només ha viatjat gent de Lleida i rodalies sinó que també de Barcelona, Girona, Manresa, Vic i Reus.
A les cinc de la matinada s’ha començat a formar la cua de passatgers per agafar els tres vols des de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per assistir a la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural a la capital Europea per fer sentir la veu dels catalans i reivindicar la llibertat dels presos polítics. A l’aeroport s’han habilitat els quatre mostradors de la terminal per fer la facturació i recollida de la targeta d’embarcament i també els que estan situats a la zona annexa on habitualment operen les companyies britàniques que a l’hivern porten esquiadors.

Jordi Alsina, del CDR Zona Alta-Ricard Vinyes, ha explicat que no han tingut ”cap problema” per gestionar els vols xàrter que s’han contractat a una companyia polonesa i a dos companyies txeques. A Lleida-Alguaire ”s’han adaptat als horaris que els hem demanat”, ha assegurat, no com a Reus, on l’ANC també volia muntar un avió però no ha estat possible per incompatibilitat amb l’horari de la instal·lació.

Alsina ha reconegut que aquesta nit pràcticament no han dormit pendents de si la boira s’acabaria instal·lant al Pla de Sas i provocaria la cancel·lació dels vols. No ha estat així, i al cel brillava la lluna i les estrelles. L’únic contratemps ha estat l’aglomeració de gent per passar els controls de seguretat que ha provocat la sortida amb retard els avions. Estava previst que el primer sortís a les set del matí i no ho ha fet fins a passats dos quarts de vuit. El segon i el tercer ho han fet un quart d’hora més tard cadascun. Està previst que els passatgers tornin a agafar l’avió a les vuit de vespre a Brussel·les i l’arribada a Lleida s’estima entre les deu i dos quarts d’onze de la nit.

Entusiasme entre els passatgers que molts era la primera vegada que feien ús de l’aeroport

L’entusiasme i l’alegria es podia veure a les cares dels passatgers que feien cua per agafar els vols. Molts, tot i ser de Lleida o rodalies, era la primera vegada que feien ús de l’aeroport de Lleida-Alguaire. És el cas de la Imma Espluga, que ha remarcat que ”està molt bé poder aprofitar l’aeroport” per iniciatives com la de la manifestació de Brussel·les. Ha afegit que tothom hi va molt content i confia que a la manifestació hi hagi ”moltíssima gent”. És per això, que també espera que avui Europa ”vegi que ens ha de fer cas”.

Una altra passatgera, la Maria Teresa ha vingut des de Barcelona. Ella és de Lleida però fa 48 anys que viu a la capital del país. Quan va saber que s’organitzaven vols des d’Alguaire per anar a Brussel·les no s’ho va pensar dues vegades i de seguida va veure que era la seva oportunitat per estrenar l’aeroport.