260 famílies participen en els programes per promoure la parentalitat positiva

Són projectes que promou la Paeria adreçats a pares i mares per capacitar-los i reforçar el seu paper d’educadors

0
172
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Àrea d’Infància i Família de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ha impartit aquest curs diversos programes de preservació familiar, amb 260 famílies participants. El projecte, impulsat per l’àrea d’Infància i Família, planteja el treball a través de la promoció del desenvolupament i la convivència familiar i de donar suport a les competències parentals i la resiliència infantil.

L’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit l’acte de cloenda dels programes i de lliurament de diplomes a les famílies que hi ha pres part, en reconeixement a la seva dedicació en el projecte, com una eina de cohesió de grup i d’apoderament personal. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha participat en aquest acte, en què s’ha fet la representació teatral d’un fragment de l’obra “Casa OBerta”, amb l’Aula Municipal de Teatre.

L’Àrea d’Infància i Família coordina, des que es van posar en marxa el 2010, diferents propostes formatives de preservació familiar amb la finalitat d’ampliar la xarxa de suport parental. L’objectiu és reforçar i capacitar pares i mares en el seu paper educador, perquè tinguin eines per proporcionar als seus fills/es un entorn protector on créixer desenvolupant les seves capacitats, especialment en aquelles famílies que es troben en situació d’especial vulnerabilitat. Enguany, s’han dinamitzat 18 grups amb les diferents famílies que han assistit a:

-Créixer feliços en família: orientat a famílies amb infants de fins a cinc anys.

-Aprendre junts, créixer en família : per a pares i mares i els seus fills/es amb edats d’entre 6 i 12 anys.

-Viure l’adolescència en família : dissenyat per les famílies amb fills i filles en edat adolescent.

-Programes Pilot de Lleida – Projectes dissenyats pels mateixos professionals i ajustats a les necessitats concretes de cada grup.

FER UN COMENTARI