1.500 alumnes assisteixen les audicions escolars

Les vuit audicions escolars previstes per aquest curs són una activitat inclosa dins el programa municipal “Educació a l’abast”

0
254

1.500 alumnes i mestres, provinents de 35 centres educatius de Primària de Lleida han assistit aquesta setmana a l’espectacle ‘Els Tomballons. Música i dansa tradicionals catalanes’, que s’ha representat tres vegades a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Aquest és un dels 8 espectacles del cicle d’audicions escolars que la Regidoria d’Educació i l’Auditori Municipal Enric Granados han programat per aquest curs, en col·laboració amb la Fundació Ibercaja, i que està adreçat a alumnes d’educació infantil i ESO.

El cicle d’audicions escolars va començar el 29 de gener i finalitzarà el pròxim 2 de maig. Forma part del projecte “Escoles a escena” i està dirigit a alumnes des d’educació infantil fins a ESO. Està obert també a l’assistència de col·lectius de persones en risc d’exclusió social, a través del programa Apropa Cultura.

Els professors dels centres que participen compten amb el suport d’una guia didàctica, per a aprofundir en l’activitat a les aules.

Les audicions escolars són una activitat inclosa dins el programa municipal “Educació a l’abast”, que aplega el conjunt d’activitats que s’ofereixen per als centres educatius tant des de les diferents regidories i equipaments de l’Ajuntament de Lleida com per part d’entitats privades i institucions educatives.

‘Els Tomballons. Música i dansa tradicionals catalanes’ és un espectacle de la companyia Art&Shock, que situa la trama a mitjans del segle XIX, quan el poble de Catalunya treballava de sol a sol i passava moltes penúries. Un cop l’any, però des dels més rics fins als més pobres baixaven a la plaça per gaudir del ball de la Festa Major. Els Tomballons són un grup de músics ambulants, que es dedicaven a recórrer tots els pobles amenitzant aquestes festes. Durant l’audició, s’interpreten diferents danses populars (la polca d’ors, el ball de bastons, la jota, el ball de panderetes, el ball de cercolets i el ball de cascavells) i es mostren diferents instruments tradicionals (el tabal, el pandero, el bazuki, la mandolina, l’acordió, la trompa de Ribagorça i la gaita de bot o cornamusa.

Art&Shock és una companyia de recent creació, formada per professionals amb molts anys d’experiència en la pedagogia de les arts, interessada especialment en la cultura popular, perquè ajuda a entendre la identitat i l’evolució dels pobles. Combinen dansa, música i teatre, sempre adreçats als nens i les nenes i als joves.

FER UN COMENTARI