S’enfronta a pesó estafar 140.000 euros a una lleidatana que va conèixer per Internet

El noi va convèncer la noia perquè li donés les claus del banc i del telèfon amb l'excusa d'invertir en diversos fons

Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere. ACN

La Fiscalia demana cinc anys de presó a un veí de Mallorca de 27 anys, C. S. Z., acusat d’estafar més de 140.000 euros a una veïna de Lleida que va conèixer per Internet. Segons el ministeri públic, el noi es va guanyar la confiança de la noia i la va convèncer perquè li donés les claus del banc i del telèfon amb l’excusa d’invertir en diversos fons per guanyar diners.

En canvi, l’acusat, segueix la Fiscalia, es va quedar fins a 141.197,54 euros d’ella entre el 17 d’agost i l’11 d’octubre de 2018 a través de transferències directes i de préstecs demanats a nom d’ella que anava usant per fer apostes per Internet. L’home està acusat d’un delicte continuat d’estafa agreujada i serà jutjat aquest dimecres 6 d’octubre a l’Audiència de Lleida.

Segons l’escrit del ministeri públic, l’acusat va conèixer la noia a finals de 2016 a través de xarxes socials i va viatjar un cop a Lleida per conèixer-la en persona i després van coincidir en una trobada de Youtube l’agost de 2018 a Cerdanyola del Vallès. Després d’aquesta trobada, a mitjans d’agost de 2018, l’acusat, sabent que la noia tenia diners, la va convèncer perquè invertís en diversos fons per guanyar diners i la noia, confiant en ell, li va donar les claus del banc i del telèfon.

Segons la Fiscalia, del 17 d’agost a l’11 d’octubre, l’acusat va contractar diversos préstecs a través de la noia i també va transferir diners que ella li va donar a comptes d’ell per usar-los en apostes per Internet. En total es va quedar amb 141.197,54 euros de la noia.

A més de la pena de presó per un delicte continuat d’estafa agreujada, la Fiscalia demana que se li imposi una multa de 4.500 euros i que indemnitzi la noia amb els diners estafats.