Toni Postius presenta la seva candidatura per encapçalar la llista del PDeCAT a Lleida

El proper 14 de febrer tindrà lloc l'assemblea del PDeCAT on Postius espera ser ratificat com a cap de llista del partit en les properes eleccions municipals del 2019

Toni Postius ha presentat els avals corresponents i la documentació requerida per tal d’oficialitzar la seva candidatura en el procés de primàries del PDeCAT a Lleida. El proper 14 de febrer es durà a terme l’assemblea del partit, on Postius confia en que se’l ratifiqui com a cap de llista de l’agrupació per a les eleccions municipals del 2019.

En aquest sentit, Postius valora positivament que, des de la seva fundació, el PDeCAT hagi establit eleccions primàries per escollir les persones que han d’anar a les llistes electorals, tant en clau municipal com en tots els demés comicis. Una fórmula, diu, “que permet apropar molt els associats amb les persones a les qui ens toca tenir responsabilitats”. Així mateix, remarca que no es tracta d’un projecte personal, sinó col·lectiu del partit “i de molta gent que exigeix que a Lleida ha d’haver-hi un canvi”. 

El portaveu es mostra il·lusionat per encapçalar la candidatura i espera que els associats li facin confiança per tal de començar a treballar en la precampanya durant aquest any i escaig restant per que arribin les eleccions municipals. Considera que els últims anys de mandat de l’equip de govern de la Paeria han estat “polèmics de manera continuada”. En aquest sentit, Postius reclama “una ciutat que faci costat al país, al Parlament, al procés i, en definitiva, a Catalunya”, tot afegint que “en moltes ocasions, “s’ha vist com les actuacions de Ros i els seus socis del PP i C’s han anat en direcció contrària”.

Altrament, Postius recorda que durant les eleccions del 2015 ja va “alertar que alertar que si el PSC, C’s i PP sumaven acabarien formant un govern, i és el que ha passat”. Defensa la “voluntat d’alternativa” que tenen des de l’agrupació, tot remarcant que “cal aplicar polítiques de transparència, de servei a la ciutadania i que pensin en l’iterés general”. Des d’aquest punt de vista, Postius considera que des del PdeCAT s’ha actuat amb coherència “tenint en compte al que ens vam comprometre al 2015 i com hem actuat en consonància durant aquests 3 anys”. En aquest aspecte, ha criticat altres agrupacions com Ciutadans, el quals, diu, “es van presentar Por el cambio” i al final han permès que tot continués igual, fent suport al Partit Socialista juntament amb el PP”.

Referent a la propera campanya electoral, Postius ha explicat que esperaran a valorar el en que aquesta es viurà, ja que “la situació que estem vivint al país és molt canviant”. Tot i així, apunta a exercir una campanya “molt propera, estant al carrer, escoltant a la ciutadania en vers aquesta política faraònica tant pròpia d’Àngel Ros”, la qual considera que ha portat a la ciutat de Lleida a assolir un “endeutament desaforat, amb grans projectes fallits, com el del Mercat del Pla”.