Recurs d’emergència per poder fer front a la situació dels temporers

Avatar photo

Des del nou Govern critiquen la gestió feta en els últims anys i es marquen com a objectiu aconseguir una solució real de cara a la temporada d’estiu del pròxim any

Freixanet i Cairol durant la roda de premsa celebrada avui.

La tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert i qualitat democràtica i institucional, Jordina Freixanet, i la regidora de drets socials, Regina Cairol han presentat els recursos que l’Ajuntament de Lleida oferirà per poder fer front a la situació actual dels temporers. Així doncs, s’oferirà una oficina oberta matí i tarda, de dilluns a diumenge, i un servei de refugi per situacions d’emergència (50 hamaques per poder dormir), de menjar i de dutxa al pavelló municipal de l’Antorxa. Prèviament els 5 professionals pagats íntegrament per la Generalitat i que es van incorporar el passat dilluns faran un seguiment de la situació i mantindran entrevistes individuals per interessar-se per la situació de cada temporer.

Freixanet ha criticat la inacció de l’anterior Govern argumentant que “fa 20 anys que estem en la mateixa situació”, a més a més, ha afegit que “ara es pretén donar una momentània per aquest any i començarem a treballar des d’aquest mateix moment per la pròxima temporada”. La 2a tinent d’alcalde també ha destacat que dilluns es van comptabilitzar 134 persones dormint al carrer, però ha remarcat que “aquesta dada pot variar en funció del dia”.

Cairol, per la seva banda, ha destacat “la necessitat de poder oferir una vida digna a tots els ciutadans”. També ha fet valdre el fet que Lleida sigui la capital de la indústria agroalimentària i que, per tant, “ha de donar resposta a aquests problemes”. La regidora de drets socials ha comentat que “totes les decisions han estat comentades i consensuades amb totes les parts implicades com l’associació de veïns del barri de Cappont” tot i que ha afegit que molts coincidien en el fet que aquesta solució “era un pedaç” i que “des del Govern en són conscients”.

Totes dues han agraït la col·laboració de la Generalitat i totes les entitats que col·laboren en la tasca. Altrament també han destacat que “no volem que es surti amb la idea que el pavelló farà la funció d’alberg” afegint que “l’alberg serà una de les coses sobre les quals treballarem de cara l’any vinent”. Sobre el fet de donar un allotjament han argumentat que “els tècnics donaran tota l’orientació que faci falta per tal que els temporers puguin trobar una feina i posteriorment pagar-se un allotjament”. Freixanet i Cairol han demanat la col·laboració de “les altres poblacions a les quals també els afecta aquesta situació”.

Oferiran serveis segons les necessitats de cada persona

El servei de dutxa funcionarà de les 20 a les 22 hores, prioritzant així l’horari del vespre que és quan hi ha major afluència de temporers a la ciutat i es farà una avaluació continua de la situació per tal de poder anar fent modificacions i donant les solucions pertinents amb rapidesa. Segons sigui la situació de la persona s’oferirà unes possibilitats o unes altres i en cas d’emergència, com situació de pluja, es pendran decisions per tal de poder abastir totes les necessitats. De cara a les possibilitats per poder dormir es treballa amb 35 places a l’alberg Gericó i 50 hamaques al pavelló de l’Antorxa, aquestes últimes sobretot en cas d’emergència, que com ha destacat Freixanet “seran durant tot l’estiu, entenent l’excepcionalitat de la situació”.

L’oficina estarà oberta fins al 31 d’octubre i alternarà les tasques de suport amb les tasques de valoració dels resultats i de les situacions que s’hagin produït durant la temporada d’estiu per tal de poder tenir-los en compte i treballar de cara a la següent temporada.

La Plataforma Fruita amb Justícia Social considera l’actuació “positiva” però alhora “insuficient”

La Plataforma Fruita amb Justícia Social valora “positivament les novetats d’aquest any, ja que s’afegeixen 50 hamaques ubicades al pavelló Antorxa dels Camps Elisis per pernoctar, juntament amb les dutxes i servei de consigna que ja s’havien estat oferint els anys anteriors”.

Ara bé, la mateixa plataforma també la considera insuficient argumentant que hi ha 150 persones dormint al carrer. També consideren com a negatiu el fet que “la descentralització dels serveis en diferents punts dificulta el dia a dia dels temporers per la distància entre el Centre Històric (on hi ha el menjador social) i el pavelló Antorxa”.

A més a més, critiquen que “se segueixi reproduint discurs racista i deshumanitzador que sustenta que els temporers dormen al carrer perquè volen o “per estalviar-se 20 €” per part del nou equip de govern de l’Ajuntament de Lleida com ha fet aquest matí la regidora de Serveis Socials, Regina Cairol en roda de premsa”.

La plataforma espera poder-se reunir aviat amb el nou govern de La Paeria.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Estiu Tarragona Jove proposa descobrir l’esport del ‘Jugger’

Notícia següent

L’Ajuntament de Constantí manté el servei de menjador escolar durant l’estiu

Notícies relacionades