Pueyo descarta un acord preelectoral amb el PDeCAT de cara a les eleccions municipals

L’alcaldable d’ERC aposta per una “candidatura republicana àmplia” amb l’objectiu de “liderar el canvi a la ciutat”

Carles Vega i Miquel Pueyo - Foto Miquel de Santiago

L’alcaldable d’ERC Lleida a les eleccions municipals, Miquel Pueyo, ha descartat la possibilitat d’una coalició amb el PDeCAT o amb la Crida per Lleida-CUP de cara a les eleccions municipals, tot apuntant que la seva candidatura incorporarà persones “de diferents sensibilitats i espais del republicanisme” amb l’objectiu “de liderar el canvi a la ciutat”. Malgrat la negativa a presentar-se sota una marca conjunta amb les principals forces sobiranistes de la ciutat, Pueyo reitera el “compromís i la necessitat de fer possible un canvi a la Paeria” i  de “liderar un canvi honest per una Lleida republicana, justa, compromesa, saludable, connectada i propera”.

Així ho ha anunciat durant el tradicional esmorzar mantingut amb periodistes i càrrecs d’ERC, on el president del grup municipal republicà, Carles Vega, ha fet balanç del mandat que aquest 2019 acaba. Destaca que aquesta legislatura ha estat marcada pel pacte entre el PSC i Ciutadans, el qual ha comportat, diu, “la decepció, el bloqueig, els constants incompliments i les velles polítiques d’aparador”. En aquest sentit, apunta que la “decepció” que ha suposat l’acord de govern tenint en compte que “els resultats del 2015 presentaven una Paeria molt diversa amb una gran oportunitat de fer noves polítiques i més participatives”, però que això no s’ha vist plasmat més que amb un “bloqueig constant a l’oposició i incompliment continuat de propostes aprovades i de les mateixes velles polítiques d’aparador i dretització de la gestió”. Altrament, Vega critica que el grup del PSC “no ha escoltat la ciutadania, com en el POUM, en el qual han fet una planificació de polítiques de gestió privada de l’espai públic, o com en el pla comercial, desoint el sector comercial local o com en les polítiques socials, en què s’ha reclamat repetidament més recursos i pisos socials”.

D’altra banda, Pueyo confirmava mesos enrere que ERC, MES i Avancem revalidarien la candidatura conjunta de cara als comicis municipals i concreta que, a través de la plataforma Lleida Republicana, incorporaran “col·lectius i sectors que van des de l’espai més progressista de l’antiga Convergència fins a sectors més propers als comuns”. En aquest sentit, ha concretat que alguns d’aquest membres que l’acompanyaran a la llista electoral tenen “arrels o orígens estrangers”.