Postius sobre la liquidació de compte general: “La Paeria és molt eficient en recaptacio i ineficient en la gestió”

Diu que l'equip de govern ha fet una valoració triomfalista de l'exercici econòmic de 2018 i critica que es pressupostin malament els ingressos en venda patrimonial i que es continuïn fent modiificacions de crèdit

Toni Postius durant una entrevista amb La Ciutat. Foto: La Ciutat.

El president del grup municipal del PDeCAT a la Paeria i candidat de Junts per Catalunya Lleida a les properes eleccions municipals, Toni Postius, considera triomfalista la valoració que fa l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida sobre la liquidació del Compte General, que es portarà a la propera sessió plenària. Postius diu que els pressupostos continuen fent-se sense rigor i que es manté el costum de fer reconeixements de crèdit quan aquesta és una pràctica irregular, segons el criteri de la Sindicatura de Comptes.

“Un any més, l’equip de govern fa un discurs triomfalista, però la realitat dels números acaba desmentint aquestes afirmacions“, assegura Postius. El president del grup municipal destaca que “es continua exigint molt als lleidatans i lleidatanes pel que fa al pagament d’uns impostos que són dels més cars de l’estat, però per contra hi ha una gestió d’aquests diners que deixa molt que desitjar”.

Per Postius, hi ha “exemples evidents” que demostren les seves afirmacions: “Hi havia vint milions d’euros pressupostats per fer inversions que no s’han acabat executant en la seva majoria i també hem pogut veure com es preveien gairebé set milions d’euros d’ingressos en venda de patrimoni i només se n’han ingressat poc més de cent mil euros”. Una vegada més ha tornat a denunciar la pràctica “irregular”, segons el criteri de la Sindicatura de Comptes, d’autoritzar despeses “sense tenir els diners al darrere”. “Autoritzar despeses ordinàries com si fossin extraordinàries a través del reconeixement de crèdit demostra que el model econòmic de l’equip de govern actual suspèn una vegada més”.