Postius reclama a l’estat que Lleida tingui parada de l’AVE low-cost

Presenta una Proposició No de Llei al Congrés dels diputats i adverteix que els descomptes previstos del 40% en l'AVE Madrid-Barcelona podrien suposar que fos més barat aquest trajecte que el Lleida-Barcelona

El diputat del PDeCAT per Lleida al Congrés dels Diputats i president del grup municipal a la Paeria, Toni Postius, ha anunciat avui la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) per reclamar al govern espanyol que s’inclogui l’estació Lleida-Pirineus entre les parades del nou servei d’AVE low-cost anunciat fa uns dies i que es preveu que entri en funcionament a finals de 2020. Al mateix temps, també ha assenyalat la necessitat d’aplicar el mateix descompte del 40% del preu dels bitllets previst per a aquest nou servei als trens que cobreixen el trajecte entre Lleida i Barcelona per evitar el greuge comparatiu que significaria que fos més barat viatjar de Barcelona a Madrid que unir les dos capitals catalanes.

Segons l’anunci del govern socialista, l’AVE low-cost entre Barcelona i Madrid hauria de ocmençar a operar a finals de 2020 amb preus fins a un 40% més barats que els actuals. El bitllet podria rondar els 52 euros i, en algunes franges horàries podria arribar fins a només 30 euros per trajecte. Postius ha volgut destacar que “ara mateix el preu de l’AVE entre Lleida i Barcelona, que només fa una quarta part dels quilòmetres entre Barcelona i Madrid, ja costa entre 30 i 43 euros”, posant l’accent en el fet que “es podria donar el cas que fos més barat viatjar entre Barcelona i Madrid que anar de Lleida a Barcelona”.

En aquest sentit, ha reclamat que s’estudiï la possibilitat d’aplicar el mateix descompte del 40% previst per a aquest AVE low-cost als trens d’alta velocitat entre Lleida i Barcelona “sobretot tenint en compte els centenars de persones que utilitzen cada dia aquest tren i que podrien rebre un greuge comparatiu”.

Postius ha anunciat, a més, la presentació d’una PNL a les Corts espanyoles “on demanarem que aquest nou servei inclogui una parada a la ciutat de Lleida” i que no passi com amb el projecte del tren EVA del govern del Partit Popular “que també oblidava la ciutat”. El tren AVE low-cost anunciat pel PSOE arracona el projecte anterior anunciat ara fa un any per l’executiu de Mariano Rajoy que, sota el nom d’EVA ja preveia una alta velocitat entre un 20 i un 25% més barata que amb les tarifes actuals i que, si s’haguessin complert els terminis previstos, hauria d’haver entrat en servei aquest mes de febrer.