Postius planteja bonificacions de l’IBI plurianuals per reformes i rehabilitació d’edificis de més de quaranta anys

Junts per Catalunya Lleida també promet bonificacions de fins al 95% de l'IBI als propietaris que posin els seus pisos a la borsa social i anuncia tolerància zero contra les ocupacions il·legals per part de màfies

0
326
Circ Raluy Legacy 728×90

El candidat a paer en cap de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, ha explicat la seva proposta d’oferir bonificacions plurianuals en l’Impost de Béns Immobles (IBI) a canvi d’afrontar reformes i rehabilitacions en edificis de més de quaranta anys. Postius ha explicat avui el seu programa en matèria d’habitatge, que també inclou una bonificació de fins al 95% de l’IBI als propietaris de pisos que els posin a disposició de la borsa d’habitatge social de la Paeria, i la persecució del fenomen de les ocupacions il·legals per part de bandes i màfies.

Postius ha anunciat “una política de reforma i rehabilitació integral del parc d’habitatges de la ciutat, que comença a envellir i que ja té més de quaranta o cinquanta anys”. Ha proposat “actuar amb caràcter preventiu” per evitar que aquests edificis es degradin i es compromet a instaurar “bonificacions plurianuals en les quotes que paguen tots els propietaris d’una comunitat de veïns en el seu IBI en funció de la inversió que facin en rehabilitació”. Postius ha donat molta importància a aquesta inversió en rehabilitació i reforma “perquè permet guanyar en qüestions relatives a l’accessibilitat o a l’eficiència energètica i, d’altra banda, també ens permet actuar en blocs que, rehabilitats i reformats, es poden posar a disposició de famílies que busquen habitatge a la ciutat”.

D’altra banda, el cap de llista de Junts per Catalunya Lleida ha explicat que el parc d’habitatge social de la ciutat “continua sent insuficient” davant l’alta demanda que hi ha. En aquest sentit s’ha compromès a “modificar les bonificacions fiscals que es donen als propietaris que aporten els seus habitatges a la borsa social, passant d’una reducció del 50% de l’IBI fins al 95%, per fer-ho més atractiu”. En la seva opinió, “això contribuiria a donar una solució a una demanda molt gran que hi ha entre famílies que cerquen un habitatge i no el troben per motius econòmics”.

En un altre àmbit, també ha plantejat “mesures concretes per lluitar contra el fenomen de l’ocupació il·legal per part de bandes i màfies”. “És un problema que s’ha estès a diversos barris de la ciutat i que provoca greus perjudicis i problemes a la resta de veïns”, ha explicat, al mateix temps que considera que “la Paeria, en lloc de rentar-se les mans davant d’aquestes situacions, el que ha de fer és estar al costat del veí o la veïna afectada i que els mateixos serveis jurídics de l’ajuntament es posin a disposició dels afectats per les ocupacions il·legals o dels veïns que es volen defensar d’aquestes situacions”. Toni Postius remarca que “és evident que tothom té dret a un habitatge i que des de l’ajuntament hem de garantir aquest dret posant habitatges a disposició de la gent quan concorren les circumstàncies objectives que ho justifiquen”, però “no podem tolerar la sensació d’impunitat que hi ha davant les ocupacions il·legals per part de màfies”, contra les que ha anunciat “tolerància zero”.

FER UN COMENTARI