Postius: “Aquest 2017 la societat lleidatana s’ha divorciat definitivament del seu alcalde”

Qualifica l’any 2017 de “molt intens” i expressa la seva intenció d'encapçalar la candidatura del PDeCAT a la Paeria en les eleccions municipals del 2019

El president del grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha fet balanç anual aquest dimecres, en el marc del tradicional esmorzar amb els mitjans de comunicació del 2017. Tant en l’àmbit local com el nacional, el portaveu ha qualificat l’any de “molt intens” i que durant aquest s’ha fet palès “el divorci de la societat lleidatana de l’alcalde Àngel Ros”.

El portaveu declara que el paer en cap ha estat contestat públicament en nombroses manifestacions i convocatòries públiques, la majoria de les quals, diu, acaben demanant la seva dimissió. En aquest sentit, Postius critica el paper d’Àngel Ros en diferents situacions viscudes aquest any. Apunta a episodis com el de les càrregues policials viscudes durant el referèndum de l’1 d’octubre i l’acusa de ser “un dels còmplices del 155 que ha fet possible que les obres de Sixena marxessin de Lleida”.

Altrament, el president del PDeCAT a Lleida ha criticat la gestió de l’equip de govern de la Paeria enumerant els “fracassos sonats” d’aquest any 2017. Ha enumerat alguns com “la presa de pèl del Museu del Clima” o “el rescat de la Llotja, així com el regal incomprensible del solar annex que tenia titularitat municipal”. Una gestió, diu, que tampoc ha permès que “cap dels tres projectes comercials que defensa Ros hagi tirat endavant”.

D’altra banda, Toni Postius ha recordat que durant aquest any s’ha demanat, des de diferents grups de l’oposició, la dimissió de diversos càrrecs de l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida. Aquestes peticions s’han estès al mateix alcalde Àngel Ros, així com als tinents d’alcalde Montse Parra, per la seva “inhibició” en el cas de Sixena, Rafael Peris, en relació a la venda del solar annex a La Llotja, i de Joan Gómez, pel conflicte entre Associacions veïnals del Turó de Gardeny i la Mariola. “L’equip de govern i el projecte socialista està esgotat i caducat i no està al costat de la societat lleidatana”, sentència Postius.

Finalment, el portaveu preveu un any 2018 “intens políticament” durant el qual espera que “la gent que es troba a l’exili i a la presó puguin tornar”. Postius ha reafirmat la seva intenció de presentar-se a les primàries del PDeCAT per tal de repetir com a candidat del partit per les eleccions municipals de Lleida, les quals tindran lloc el proper any 2019. Seguidament, recalca que intentarà compatibilitzar les seves funcions a l’Ajuntament de Lleida amb l’escó que ocupa al Congrés, tot i que considera prioritari el seu paper al consistori lleidatà. Finalment, Postius confia “que ben aviat no hagi de tornar més a Madrid perquè allà ja no tinguem res a fer-hi” i que només sigui necessari visitar la capital estatal per “acomiadar-me de les Corts espanyoles”.