Postius apel·la a la unitat dels grups sobiranistes per arribar a governar a la Paeria

L’alcaldable de Junts per Lleida invoca “l’esperit d’unitat de l’1 d’Octubre” i considera que la "recepta" del PSC "ha caducat" després de 40 anys de govern municipal

Postius acompanyat per Eduard Pujol, Elsa Artadi i Míriam Nogueras - Foto Miquel de Santiago

L’alcaldable de Junts per Lleida i portaveu del grup del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, ha encetat la nova marca amb la qual pretén arribar a governar el consistori a les properes eleccions municipals del 2019. La presentació ha tingut lloc al Palau de Congressos de la Llotja, on Postius ha pronunciat la conferència “Ara és el moment: Lleida és capital” i ha comptat amb el suport de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, i de la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, els quals també han dirigit unes paraules al públic assistent abans que el propi candidat.

En aquest acte, Toni Postius ha invocat “l’esperit d’unitat de l’1 d’Octubre” i ha defensat una vegada més la necessitat d’unir esforços amb les demés formacions republicanes i sobiranistes –ERC i la CUP- per tal d’assolir plegats el govern de l’Ajuntament de Lleida, tot afirmant que “unit és quan l’independentisme ha aconseguit els millors resultats”.

El candidat també ha criticat el grup del PSC afirmant que després de 40 anys de govern socialista a la Paeria, “la seva recepta ha caducat” i que és necessari un canvi de líders i de mentalitat, “sobretot després de la ‘vergonya del mandat del 155”. Postius també ha fet gala de no haver recolzat el govern d’Àngel Ros des que al 2015 el llavors grup de CiU es mantingués com a principal grup de l’oposició. El candidat també ha estat crític recordant aquests últims quatre anys de mandat, viscuts amb un govern a la Paeria del “tripartit del 155”, amb “presos polítics”, amb exiliats i amb els fets del primer d’octubre. Tot plegat, “ha fet que Lleida desperti d’una llarga letargia i que digui prou a les injustícies amb mobilitzacions com mai abans s’havien fet”, diu Postius.

Aquest considera com a tret de sortida d’aquestes mobilitzacions el pacte que l’anterior alcalde, Àngel Ros, va signar amb el grup de Ciutadans per tal de suprimir el català com a llengua d’ús preferent al consistori. En aquest sentit, Postius afirma que és “vergonyant” per als lleidatans i lleidatanes que “malgrat el canvi d’alcalde, Fèlix Larrosa continuï sense condemnar la violència de l’1-O” i que aquest “validi el discurs del rei Felip VI del 3-O”.