Postius: “Àngel Ros podria fer un pas al costat aprofitant l’arribada del PSOE al govern espanyol”

Afirma que Ros podria assumir algun càrrec vinculat a l’equip de govern de Pedro Sánchez i valora positivament l'enquesta feta pública per UA1, la qual els augura millors resultats que al 2015

Segons el president del grup muinicipal del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, l’alcalde Lleida Àngel Ros estaria valorant “fer un pas al costat” en les properes eleccions municipals del 2019 per tal d’assumir algun càrrec vinculat a l’equip de govern del nou president espanyol Pedro Sánchez. Ho ha explicat en una entrevista al programa “Un dia més” de UA1 Ràdio, on també ha valorat positivament l’enquesta feta pública per la mateixa emissora, la qual augura millors resultats que al 2015 i deixa oberta la possibilitat de sumar forces sobiranistes a la Paeria.

Postius assegura que li ha arribat informació sobre el fet que “Àngel Ros està explorant la possibilitat de fer un pas al costat aprofitant l’avinentesa de l’arribada del PSOE al govern espanyol”. En aquest sentit, considera que el paer en cap està “buscant una sortida perquè veu que la situació política a la ciutat de Lleida podria no passar per ell en les properes eleccions”.

L’enquesta feta pública avui per l’emissora de ràdio UA1 preveu una millora en els resultats obtinguts per l’agrupació sobiranista al 2015, segons la qual obtindrien uns 6-7 regidors. Postius valora positivament aquestes xifres considerant que la suma de la resta de forces sobiranistes “podria comportar un canvi a la Paeria”. Considera que “la davallada de les perspectives electorals del PSC” mantenen relació amb “les maniobres de Ros”, tot afirmant que “si finalment fes aquest pas al costat, les expectatives dels socialistes serien encara pitjors”.

L’enquesta d’UA1 preveu que el PSC passi dels 8 regidors actuals a 7, els mateixos que li augura al PDeCAT. Ciutadans en treuria 6, ERC es quedaria amb 3-4, mentre que el PP, la Crida-CUP i el Comú de Lleida oscil·len entre els dos regidors o quedar fora de l’Ajuntament. Tot i així, Postius alerta que el fet d’haver un 40% d’indecisos pot comportar que els resultats electorals finals esdevinguin molt diferents als plantejats. L’enquesta també contempla la possibilitat d’incrementar la participació, una variable que “podria consolidar les expectatives de canvi”.

En aquest sentit, Postius recorda que el passat mes de març, en la reunió que va mantindré amb Carles Puigdemont a Waterloo, aquest li donar transmetre l’encàrrec que “totes les forces sobiranistes féssim decantar el govern municipal cap al cantó de la defensa del mandat de l’1 d’octubre”. Afirma així que “els nostres oponents no són la resta de forces sobiranistes” i anuncia que en els propers dies es trobarà amb l’alcaldable d’ERC, Miquel Pueyo, per valorar els possibles escenaris de col·laboració.