Miquel Pueyo signa un decret d'alcaldia amb mesures contra el coronavirus

Freixanet, Pueyo i Pifarré, respectivament, en la roda de premsa sobre el decret d'alcaldia en relació amb el coronavirus. LA CIUTAT.

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha comparegut avui en roda de premsa per explicar davant dels mitjans les mesures acordades per la Junta de Portaveus relacionades amb el COVID-19 que es recullen en el decret ha signat avui 12 de març i que amplia el signat el passat 4 de març, en què creava un Comitè de Coordinació i seguiment de les actuacions municipals. Atenent que Pueyo, com a alcalde de Lleida, és el màxim responsable de protecció civil a la ciutat.

Pueyo ha destacat que “se seguiran les indicacions que es dictin des del govern espanyol i, també des del govern de la Generalitat, en la mateixa mesura que s’adaptaran a les característiques de la ciutat”. L’alcalde de Lleida també ha destacat la bona entesa i les bones intencions de tots els grups municipals que tenen representació en la institució pel que fa a aquest tema.
En relació amb l’acord de Govern de la Generalitat es dona per reproduïda tota la documentació referent al COVID-19, a més, de moment, durant 15 dies des de demà mateix es suspendran els següents actes:

 • Mercat de dijous i dissabte ubicats al camp d’Esports i Barris Nord, respectivament.
 • Mercat de diumenge ubicat a Rambla Ferran.
 • Tots els espectacles culturals en equipaments municipals.

També quedaran suspeses les següents activitats:

 • Totalitat de les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament de Lleida.
 • Totalitat de les activitats públiques organitzades per l’Ajuntament de Lleida a les ludoteques, llars de jubiltats, Joventut, Centres Cívics, Escola d’Art Municipal, Conservatori Municipal de Música, Aula Municipal de Teatre, Casal de la Dona i resta de sales municipals.
 • Tancament de la totalitat de les llars de jubilats.
 • Tancament de totes les instal·lacions esportives municipals.
 • Tancament de la biblioteca de Pardinyes.
 • Qualsevol activitat organitzada per l’Ajuntament de LLeida o en els seus equipaments o instal·lacions inferior a 1.000 persones, quan no es pugui garantir la restricció de l’aforament d’un terç.

Pel que fa a enterraments, funerals i activitats als tanatoris:

 • Celebració a porta tancada al cementiri.
 • Recomanació d’evitar el contacte físic entre les persones.
 • Limitar al màxim la participació.

Amb relació al transport públic, Pueyo ha afirmat que “es duran a terme les tasques de desinfecció de manera quotidiana”, afegint que “es recomana que les persones de risc no facin servir el transport públic”.

Pel que fa a l’activitat religiosa, s’ha parlat amb membres de la comunitat islàmica i el bisbat de Lleida, perquè col·laborin en les tasques de limitar l’accés a un terç de l’aforament, a més, Pueyo ha afirmat que “la Guàrdia Urbana i els Agents Cívics vetllaran perquè així sigui”.
Pueyo no descarta que hi hagi més mesures d’avui endavant i, sobre el ple d’aquest mes, ha afirmat que se celebrarà, però no es sap si a porta tancada o no.