Miquel Pueyo, alcaldable d’ERC Lleida a la Paeria, presenta les seves mesures en polítiques socials

"Cal que la Paeria es posi les piles. En els últims anys han adquirit un caire neoliberal. Volem una Paeria molt més inclusiva i social"

Acte de campanya ERC Lleida. Miquel Pueyo| foto: Marc Camón

Aquest matí, al barri de Balàfia, el candidat del grup municipal sobiranista ERC Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat les seves mesures en tema de polítiques socials.

L’aspirant a Paer en cap ha dit que vol una Lleida d’acollida. Capital dels drets de les persones: “Mai parlem de despesa social, sempre parlem d’inversió en les persones, en aquest sentit impulsarem un servei d’emergències socials, així com serveis de finestreta única per casos particulars”. Pueyo ha dit que la seva recepta és inclusió, interacció i reconeixement de la diversitat. Això produeix sentiment de pertinença. Asseguren que combatran la segregació escolar, tant en l’escola pública com la concertada, i refaran el mapa escolar Lleidatà per consens. També desenvoluparan un pla per liderar la recepció i ubicació de persones refugiades o desplaçades. Miquel Pueyo: “Cal que la Paeria es posi les piles. En els últims anys han adquirit un caire neoliberal. Volem una Paeria molt més inclusiva i social”.

Pel que fa als temporers, el representant d’ERC ha dit que cal recordar els més de 10 anys en els quals Lleida va tenir una oficina d’atenció als temporers finançada per la generalitat. L’Alcaldable creu que últimament la Paeria ha fet un gir estrany, fins al punt de refusar els diners de l’oficina pels temporers, adduint que genera un efecte crida. Per últim ha dit que “la responsabilitat sobre els temporers, va més enllà de la del mateix empresari que els contracta. Creiem que la negativa d’obrir l’oficina per part de la Paeria, és una mostra d’insensibilitat social que cal denunciar. Si continuem així, aviat ens trobarem amb persones dormint al carrer. Un fet que cap ciutat europea s’hauria de poder permetre.”