Mínguez i Larrosa presenten els avals per les candidatures a les primàries del PSC de Lleida

La militància local del partit escollirà dilluns vinent d'entre els dos la persona que prendrà el relleu d'Àngel Ros a l'alcaldia de la capital del Segrià

L’alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, i el segon tinent d’alcalde de la Paeria i primer secretari del PSC a Lleida ciutat, Fèlix Larrosa, han presentat aquest vespre, poc abans que finalitzés el termini, els avals per poder formalitzar les respectives candidatures a les primàries que l’agrupació local del partit celebrarà el 27 d’agost per escollir la persona que prendrà el relleu d’Àngel Ros al capdavant de l’Ajuntament de Lleida i que, a la vegada, esdevindrà el candidat de la formació en les municipals del 2019. Ambdós candidats han assegurat haver reunit els avals necessaris, els de, com a mínim, el 25% de la militància local. Larrosa ha detallat que ha presentat 151 avals, mentre Mínguez no n’ha concretat la xifra. De totes maneres, ara hauran de ser validats pel partit abans que les dues candidatures siguin proclamades oficialment. Les primàries estan previstes pel dilluns 27 d’agost i, dos dies després, el Ple de la Paeria en què s’investirà el nou alcalde de la ciutat.
Poc abans de les vuit del vespre, hora en què finalitzava el termini, Fèlix Larrosa i Montse Mínguez han presentat a la seu del PSC de Lleida ciutat els avals que, respectivament, han recollit d’entre la militància per poder confirmar les seves candidatures a les primàries locals.

El primer en fer-ho, en concret a les 19.30 hores, ha estat Larrosa, que s’ha mostrat “honorat, emocionat i eternament agraït” amb l’equip que l’ha acompanyat en la recollida d’avals però especialment amb els militants de l’agrupació local del partit que li han donat el seu suport. El primer secretari dels PSC de la capital del Segrià ha presentat 151 avals, xifra que representa un 40% de la militància, segons ha explicat.

Deu minuts després, ha estat Montse Mínguez qui ha presentat els avals recollits. Tot i que no ha volgut concertar-ne la xifra, ha assegurat que ha superat el mínim necessari del 25% de la militància local del PSC, que és de més de 300 persones. L’alcaldessa en funcions de Lleida s’ha mostrat “molt contenta” i també ha agraït a l’equip que l’ha acompanyada i als militants que li han donat el seu suport en forma d’aval, tot reconeixent les dificultats que ha comportat recollir els suports necessaris durant el mes d’agost.

L’agrupació local del PSC de Lleida ciutat haurà de validar ara els avals rebuts de Larrosa i Mínguez. Està previst que el partit ho faci aquest dijous al matí i cap al migdia ja doni a conèixer el nombre total d’avals recollits en cada cas i proclami oficialment els candidats a les primàries previstes pel dia 27.

La militància del PSC decidirà dilluns el nou alcalde de Lleida
L’agrupació local del PSC de Lleida ciutat té prevista pel divendres 24 la celebració d’una assemblea en la qual s’escolliran els integrants de la mesa de les primàries i s’oficialitzarà la presentació dels candidats davant de la militància.

El procés de primàries culminarà el dilluns 27 d’agost quan els militants podran votar durant la jornada a la seu del partit a Lleida pel candidat que prefereixin, si bé Montse Mínguez o Fèlix Larrosa. L’horari de votacions serà de les 10 a les 14 hores, i de les 18 a 20 hores. Posteriorment, es donarà a conèixer el guanyador i, per tant, la persona que el grup local del PSC a l’Ajuntament de Lleida proposarà en el Ple extraordinari del dia 29 perquè sigui investida com a nou alcalde de la capital del Segrià, després de la renúncia d’Àngel Ros arran del seu nomenament com ambaixador d’Espanya a Andorra. A la vegada, el candidat que resulti vencedor a les primàries encapçalarà la llista del PSC a Lleida ciutat en les eleccions municipals del 2019.

Només dos dies després, està prevista la celebració del Ple extraordinari de la Paeria durant el qual s’investirà el relleu d’Àngel Ros al capdavant de la Paeria. Poden optar a l’alcaldia tots els regidors que van encapçalar les respectives llistes electorals el 2015, però la incògnita és saber qui acabarà sent finalment el candidat del PSC, que es decidirà en les primàries de dilluns. En el cas que s’acabés imposant Fèlix Larrosa, Montse Mínguez hauria de renunciar a ser la candidata socialista ja que anava de número dos a la llista electoral del PSC en les darrers municipals, mentre Larrosa era el tercer. La resta de grups votaran previsiblement pel seu propi candidat, segons han anunciat. D’aquesta manera, cap d’ells obtindrà la majoria absoluta, cosa que permetrà que al PSC mantenir l’alcaldia de Lleida en haver estat la formació que va obtenir més vots el 2015.