Les barres de dissabte de les Festes de Maig, surten a concurs

0
285
Fotografia d'arxiu Cases Regionals Lleida. Juan Rodríguez Gómez - Blog do Centro Galego Lleida

La Comissió de Festes de la Paeria va decidir ahir treure a concurs la licitació de les barres de la revetlla dissabte de les Festes de Maig, barres que des de fa uns anys havien ocupat les diferents cases regionals que existeixen a la ciutat.

El nou model permetrà accedir a la gestió de les diferents barres a un total de 10 entitats i 6 entitats juvenils, tot i que el concurs estarà obert a totes les agrupacions i associacions culturals.

Amb això, l’Ajuntament pretén fer que l’accés a les barres sigui “més just, participatiu i transparent”, tal com va afirmar el Regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor. Aquesta idea ha estat també recolzada pel paer en cap, Miquel Pueyo, a Twitter.

Amor ha reconegut que “és cert que desapareixerà la tirada de barres” i ha afegit que a partir d’ara es reestructurarà al voltant de l’escenari principal. Les barres de les Cases Regionals i el Centro Latinoamericano ocupaven les barres des de feia anys la nit del dissabte, nit que tradicionalment sempre havia aplegat més gent.

La decisió també ha estat argumentada per l’augment del benefici que els hi comportaria a les associacions i com aquest el podrien reinvertir en organitzar més activitats per la ciutat, segons paraules del mateix regidor. També hi ha hagut crítiques per part del grup municipal del PP, que acusen el Govern de “carregar-se” la revetlla de les Cases Regionals. Des del grup popular afirmen que “dóna la sensació que l’actual Ajuntament no li agrada que les associacions que apleguen lleidatans d’origen forà puguin gaudir d’unes instal·lacions que atrauen milers de lleidatans”.

FER UN COMENTARI