L’equip de govern de la Paeria continua sense prestar locals pel referèndum de l’1-O

Davant la negativa del PSC, el PDeCAT presenta algunes solucions per tal que el referèndum es pugui portar a terme

El grup municipal PDeCAT ha presentat, aquest matí a la Paeria, una proposta que exposarà al proper ple del dia 28 de juliol sobre el referèndum del dia 1 d’octubre. Aquesta iniciativa consisteix en convidar les ciutats agermanades al referèndum de l’1-O. “Volem que aquestes ciutats jutgin per sí mateixes com veuen el procés del referèndum”, ha afirmat Toni Postius, portaveu del grup PDeCAT. Aquestes ciutats són Ferrara, Foix, Perpinyà, Lleida, Hefei i Xàtiva.

Postius ha declarat que davant la posició de la Paeria, de “posar pals a les rodes” al procés democràtic del referèndum, és necessària la participació de la ciutadania i la seva mobilització. “Els lleidatans han de demostrar que volen participar a la democràcia i al referèndum, ja siguin independentistes o tinguin altres punts de vista”. El portaveu del grup ha remarcat la importància que té la pressió social de la ciutadania assegurant que a les seves mans està el futur del país.

D’altra banda, Postius ha explicat que tot i la negativa per part de l’equip de govern de cedir locals per poder votar sobre el referèndum, a Lleida es podrà votar. “Hi haurà un Plan B, però esperem que l’equip de govern canviï la seva postura i no haguem de donar una imatge nefasta en la qual els lleidatans veuen bloquejada la seva votació”, afirma Postius. El grup municipal s’ha manifestat a favor del referèndum i ha assegurat que faran tots els esforços possibles perquè el proper 1 d’octubre els ciutadans de Lleida puguin votar.