Larrosa: “Si no tenim model de ciutat, la situació de la Paeria és d’extrema dificultat”

Larrosa ha comentat la situació política local i a la Diputació en el tradicional esmorzar del PSC amb els periodistes del territori

0
277
Mínguez, Larrosa i Ordeig, al tradicional esmorzar del PSC. Foto: La Ciutat

El PSC de les Comarques de Lleida ha celebrat avui el tradicional esmorzar amb els periodistes del territori. En l’acte s’han repassat diferents qüestions d’àmbit nacional, autonòmic, de la província i d’àmbit local.

En l’acte han participat diferents personalitats del PSC, entre elles, Òscar Ordeig, Primer Secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Montse Mínguez, diputada al Congrés, Fèlix Larrosa, cap de l’oposició a la Paeria i portaveu a la Diputació i el President de la Federació, Antoni Siurana.

A nivell territorial, Òscar Ordeig ha lamentat que “no ens hem trobat, ni a Madrid ni a Barcelona, diputats dels altres partits que defensin el territori, sent el més extens i amb una xarxa viària més extensa és el que pateix la desinversió més flagrant” i ha defensat que “cal crear alternatives amb el transport públic, garantir noves infraestructures com són els túnels de Comiols o el de la Bonaigua i sobretot recuperar les inversions per a la millora i manteniment de les carreteres que tenim”.

En aquest sentit, Larrosa, ha avançat que “la propera proposta que presentarem a la corporació és l’elaboració d’un Pla Director de carreteres i comunicacions per tal que s’analitzi l’estat de totes les vies, independentment de la seva titularitat i se’n planifiquin les inversions necessàries, per tal d’evitar el que ha passat aquests dies a la C-13”.

Larrosa també ha fet balanç del primer mig any del nou govern d’Esquerra, JuntsxLleida i el Comú de Lleida.  Larrosa ha apuntat que en aquests gairebé set mesos de govern, la Paeria no té pressupostos aprovats definitivament, no té els comptes generals aprovats i tampoc té definit el Pla d’Acció Municipal. “Si no tenim model de ciutat, ni pressupostos aprovats ni comptes generals aprovats, la situació de la Paeria és d’extrema dificultat”, ha afirmat. Larrosa ha qualificat de govern “d’aparador” el de la Paeria i ha destacat que es comença a notar un cert “descontentament” de la societat civil lleidatana. El Cap de l’Oposició ha recordat que des del grup municipal socialista “seguirem oferint la  nostra mà estesa” i ha afegit que seguiran fent propostes com les que s’han produït fins ara i que han estat rebutjades per part del govern. En aquest sentit, Larrosa s’ha referit al Pacte per l’Urbanisme, a la presentació d’unes ordenances fiscals alternatives i també a les esmenes presentades als pressupostos 2020. “Tenim el mateix nombre de regidors que el grup que encapçala l’Ajuntament de Lleida i per tant creiem que seria cabdal en termes democràtics que el govern sigui capaç d’arribar a acords amb nosaltres”, recordant que així ho va fer en relació a la proposta de la nova Síndica de Lleida, Adoración Padial.

Larrosa ha suspès la tasca de govern en termes de transparència sobretot perquè “no responen les preguntes que els adrecem”, i també pels terminis amb què es convoquen les diferents comissions, un fet que “dificulta” la tasca de l’oposició. També els ha suspès en termes d’urbanisme, i ha recordat que van presentar un contenciós per la suspensió de l’aixecament de llicències que avança i pel qual “hem demanat mesures cautelars per la suspensió de l’acord”.

Finalment, Siurana, ha celebrat que “iniciem un any amb molta il·lusió, sobretot perquè el PSC ha sortit de la tempesta; molts havien atacat l’essència del PSC, però ha quedat clar que la situació a Catalunya no se solucionarà si no torna a governar el PSC”. Siurana ha apuntat que “parlen de la Catalunya buida mentre la Conselleria d’Agricultura dissol la Fundació de Món Rural, que es va crear precisament per lluitar contra els riscos de la Catalunya buida”. Per tot plegat, ha dit, “quan hi hagi noves eleccions, la coherència i la defensa del catalanisme real del PSC ens fa ser la força del futur per Catalunya”.

FER UN COMENTARI